Vilka märkliga programledare i utfrågningen

Vilka märkliga programledare i utfrågningen. I går såg jag lite på utfrågningen av Isabella Lövin från Miljöpartiet den första under den här valrörelsen. Jag ville inte ens gnutta en stund på Ebba Bush Thor. Jag ids inte titta på en som hon som inte håller ingångna överenskommelser.

Så till Mp och Lövin. Jag tyckte i och för sig att hon svarade ungefär som hon gjorde då jag följt med miljöpartiets politik. Däremot var frågeställarna ute ett par gånger där de upprepade samma fråga flera gånger som löd ungefär så här och det var främst inom migrationen och frågor som rörde skolan. Varför fick ni inte igenom det ni sa i valrörelsen. Trots att hon svarade så ältade de samma igen. Att två så vana journalister tror att ett parti som har så få mandat kan få igenom en fråga exakt som man sa i en valrörelse.

Det är svårt för alla partier för det man säger är vad man vill gå åt för håll och inte exakt. Allt prövas inte om det är möjligt lagligt att göra. Jag vet inte om man gjorde lika dant med KD som inte kom in i regeringen och före valet visste inte en Stefan Löfven att han skulle styra regeringen. Där har alliansen och SD stoppat många förslag. Jag hoppas att programledarna skärper upp utfrågningarna för alla framöver eller ville de visa Riedl att de inte är miljöpartister. Jag ska också tillägga att kvart i nio var jag less på utfrågningen då jag redan vet vad MP vill på de allra flesta politikerområdena.

2 kommentarer

  1. Bertil Lund

    Igår visades även ett närmare ett timmeslång debattprogram om klimatet.
    Margot Wallström representerade Sossarna.

    Jag tycker man även skulle ha ett minst en timmes debattprogram hällande sociala frågor.

    Ex är det rätt med sänkta trösklar bidragsnedrustning och klassklyftor

    Jag tror det behövs minst tre timmar långt debattprogram om det och man lär inte lösa nåt,
    Men det borde väcka intressse för folket och inse vilka klassklyftor vi har och hur det hotar hela vår demokrati.

    Utan jämlikhet och ökad ojämlikhet får vi till en början en skendemokrati och i slutskedet en typ av ledare som Trump
    Med sjukliga inslag som styr politiken.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tycker mycket av valprogrammen han handlat om sociala prågor. Debatterna med pariledarna går inte att få ut nått vettigt ur när man är så många. Utfrågningarna tycker jag bättre om även om de som leder drn i ettan måste inse att utbilda folk till föesta områdena tar minst tre år. Första budgeten stoppade alliansen så det har inte gått att få fram mer folk för lite högre utbildning. Jag har funderat mycket varför inte bostadsfrågan kommit upp som man måste göra något åt över blockgränserna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.