Vi är det parti som investerar mest i sjukvården

Vi är det parti som investerar mest i sjukvården. Vi strävar efter ett starkare samhälle och ett tryggare Sverige. Oavsett vem du är eller var du bor ska du kunna lita på att vården finns där när du behöver den. Socialdemokraterna är det parti som vill investera mest i sjukvården. Men vi ser att det måste göras mer för att korta vårdköerna. Därför går vi till val på ytterligare tre miljarder kronor till att kapa vårdköerna.

Sveriges växande och åldrande befolkning ställer allt högre krav på vården. Det är orimligt att var tredje patient väntar längre än vårdgarantins 90 dagar på operation, och var fjärde på ett besök inom specialistvården. Därför går vi till val på ytterligare tre miljarder kronor till att kapa vårdköerna. Det ska ske genom att staten och landstingen gemensamt tar fram en generalplan för vård i tid där det också ställs tydliga krav på landstingen att göra det som behövs för att människor snabbare ska få vård.

Det är genom samarbete och investeringar vi kortar vårdköerna  inte genom privatiseringar och skattesänkningar.

Förslagen i korthet:

” 3 nya miljarder för att kapa vårdköerna: Vi vill ge ett tillskott till landstingen på tre miljarder per år för att korta vårdköerna.

” En generalplan för vård i tid: Huvuddelarna är Vårdens personalförsörjning, Effektivare vårdprocesser och Bättre lösningar för äldre multisjuka och kroniker.

Läs mer om förslagen på socialdemokraterna.se

Ge mig en tröst ge mig din röst genom att kryssa nr 18 Lennart Holmlund på den Socialdemokratiska valsedeln för centrala Umeå.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.