Vänsterpartiet är inte moget att leda en kommun

Vänsterpartiet är inte moget att leda en kommun. Det visar Ulrika Edmans agerande i konflikten med ekonomidirektören. När den typen av tvister uppstår finns ingen anna utväg än att finna en förlikning. Det vet jag för jag har hanterat liknande tvister som förhandlare under mer än 10!år i Byggnadsarbetareförbundet, men utifrån löntagarperspektivet. Eftersom ekonomidirektören inte var fackligt organiserad är det tingsrätt arbetsdomstol som är den väg man går.

Jag ser att andra vänsteranhängare ger sig ut och uttalar sig i ett ärende som han inte vet ett enda dugg om. När det gäller den här typen av ärenden som handlar om personliga skäl ska de skötas helst under sekretess. Det är det som är gängse princip. Nu blev den en i uppgörelse både med ekonomidirektören och ekonomichefen och då man från parterna är eniga i en överenskommelse då är båda parter nöjda.

Att vänsterpartister inte vet något om personalärenden har jag sett många gånger tidigare. Men ställde enhälligt upp på Tamara Spiric när hon kränkte personal på ekonomikontoret och kränkte också ekonomichefen som själv var aktiv i vänsterpartiet. Då var det kränkande behandling mot ekonomikontorets personal om deras kompetens och de inbillade sig att de hade manipulerat budgetunderunderlaget. Det är fakta rakt upp och ner och en sak som då ingen hade gjort tidigare Sverige. Då deltog inte vänsterpartiet i de utbildningsårgärder som vidtogs. Ett sånt ärende mot politiker skulle hanteras annorlunda än om det rörde sig om kränkningar från anställd.

Det här är nu andra gången vänsterpartiet är ute när det gäller kommunenens ekonomikontor inkl ekonomidirektör. Den här gången verkar de ha tagit ställning för ekonomidirektören trots att personal på ekonomikontoret varit sjukskriva av arbetsmiljöskäl.

Nu är det så att när det uppstår tvister i en kommun som Umeå är det inte politiker som förhandla utan den professionella organisationen som finns på personalkontoret och ytterst ansvarig är och har alltid varit förhandlingschefen. Att peka ut Ågren och Lindberg är bara till för att misskreditera personerna. Än en gång har det visat sig att vänstern är så långt i från det går att vara som företrädare för arbetsgivarna och det måste också vara omöjligt att ge information till dem från personalavdelningen när man är inne i tvisteförhandlingar från arbetsgivarens sida. De beter sig inte som arbetsgivare och hoppas att de hålls utanför de förhandlingar om poster som nu sker. Jag tycker media inte heller gått riktigt till botten i ärendet samtidigt som det är svårt att få personal att yttra sig

3 kommentarer

  1. Mia

    Hur bra skött tycker du det är i så fall att felaktigt avskeda tjänstemän (och alla andra dåligt hanterade beslut) istället för att komma överens att det är dags för en direktör att avgå och betala ut ett belopp för att sköta det bättre för alla parter? S tappar 6,5 procent i valet av en anledning

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Du vet inte vad du pratar om. Du ska inte inbilla dig att någon gått mrd på en förlikning om de har rätt

  2. Gunnar F.

    Holmlund ! Detta är ta mig f@n det klokaste du skrivit på myyycket länge, trots att du tillhör vänstersörjan själv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.