Vad är det för fel med Björklöven

Vad är det för fel med Björklöven. I tisdags hade vi ett möte med Gamla Björklövare, en medlemsorganisation för de som gillar Björklöven och som även har ansvaret för att sälja de lotter som kallas 50/50 lotter där hälften går till en vinnare. De vinster som lotterna ger går till Björklövens ungdomsverksamhet och det blir en ganska stor summa. Köp lotter så stöder du Björklövens framtid. Under mötet presenterades ungdomsverksamhet som är ganska stor och omfattande men den kan du säkert läsa om på hemsidan.

Vi hade också besök av Joakim Fagervall som gick igenom laget och bland annat berättade om hur vältränade hela laget var. Målvakterna liksom försvaret litade han fullt på och att en del spelare hade utvecklats mycket. Forwards hann vi inte gå igenom lika mycket men Fagerwall tyckte att laget som helhet måste räcka till mycket väl för att kriga om en plats i toppen och att man nu har en lina som kan vara seriens bästa i powerplay.

Det visade man också i går men man gjorde inget mål. Matchen i går var en mycket märklig tillställning där Pantern under två perioder var det klart bättre laget. Säkert passningsspel och de skapade bra lägen men målvakten gjorde några fina räddningar och det såg ut som om Björklöven stod i en sirapshink. Bedrövligt spel i två perioder och inget som helst go i laget.

Så har det även varit i fler matcher där man spelar dåligt och inte skapar något. En bit in i tredje perioden lossnade det ordentligt och det blev i stort sett spel mot ett mål och där fans spelkvalite och vilja och gott om skott men där bara ett blev mål. Ska man upp till toppen så gäller det att man taggar upp sig från start och inte låter motståndarna leda med ett par mål. Då kommer man inte att bli framgångsrik. Varför det blir så där kan nog ingen svara på men jag önskar mer djävlar anamma från start i matcherna och perioderna.

2 kommentarer

  1. Sixten

    Tålamod,ett nytt lag behöver tid till att hitta själkänlan och när den kommer så kommer självförtroendet och harmonin som ger segrar.Idrott är inte enkelt precis som politik.

  2. gizzo

    Sixten, problemet är att pantern tex har lika många nya spelare som löven. Oskarshamn har nästan ett helt nytt lag för i år. Jag tycker inte att man kan skylla på det då det onekligen fungerar bättre i andra klubbar. Det känns verkligen som att ha en heltidsanställd som sköter fysen är helt bortkastade pengar då det inte syns på isen. Alla ser att det inte bara går att ha bata grovjobbare.. vi måste in med mer skickliga spelare. I övrigt varför tredje perioden såg ut som den gjorde var för att pantern backade hem. De leder med 2 mål på bortaplan, självklart vill de bara spela av sista perioden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>