Vi lade in slutspurten för sent

Vi lade in slutspurten för sent. Vi låg runt 25% i de undersökningar som gjordes före valet och dessutom kände vi stor tillfredsställelse när vi knacka dörr och betydligt bättre även i Umeå kommun. Rikstrenden slog mycket hårt i Västerbotten och tex i Vilhelmina ska nu styras av ledamöter som dessutom inte varit särskilt aktiva lokalt. Man kan verkligen där fråga sig om den ledamot som representerar FI verkligen tillhör det partiet då man i övriga landet legat närmast V när det gäller politikens innehåll. Jag deltog inte så mycket i valrörelsen men när jag var ute fick jag ägna mycken kraft åt att förklara samarbetet med MP. Nu måste vi i framtiden driva klimatfrågorna hårdare så att väljarna vet att vi har en hållbar politik på det området. Jag har siffror på att vi började spurten för sent och det är den opinionsundersökning som Expressen beställt av Demoskop och ser ut enligt nedan.
S: 30,6 (+2,3 sedan valet)
V: 7,7 (-0,3)
MP: 3,5 (-0,9)
M: 18,8 (-1,0)
C: 8,7 (+0,1)
KD: 6,1 (-0,2)
L: 4,8 (-0,7)
SD: 18,0 (+0,5)
Rödgröna: 41,8 (+1,1)
Alliansen: 38,3 (-2,0)
Osäkra: 5,6.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>