Nu har vi inom S nominerat till styrelser och nämnder.

Nu har vi inom S nominerat till styrelser och nämnder. Det är de personer som ska företräda oss de kommande 4 åren inom kommun och regionen. Hur det blir exakt inom regionkommunen vet vi inte i dagsläget då det ska sammanvägas med övriga länet. I kommunen hade vi för ett år sedan bestämt vilka kandidater vi skulle ha både som kommunalråd och ordförande i de större nämnderna och valen av Fullmäktiges presidium Valberedning och jag tror även revisorer väljs här i oktober när det nya kommunfullmäktige sammanträder och för mig är det första gången jag inte är med sedan 1984.

Som jag sagt tidigare kommer jag inte att sakna kommunfullmäktige då det för det mesta är interpellationer och enkla frågor som diskuteras och det är inte ovanligt att man hamnar utanför ämnet. Kommunallagen säger tydligt vad man får ta upp. De övriga valen för att utse alla de övriga uppdragen sker sista måndagen i november och tillträde sker när protokollet är justerat.

Dagen efter fullmäktige sammanträder kommunstyrelsen för att göra de val som de har att göra bland annat utskotten men även till dessa har partierna då nominerat sina ledamöter. Valberedningen i kommunfullmäktige är ett transportkompani som för fram de olika partiernas kandidater till positionerna som fallit ut på respektive parti.

När det gäller den nya Regionkommunen sker valen lite senare och jag tror man tillträder vid årsskiftet. I vårt parti har vi dessförinnan en valkonferens som nominerar våra kandidater till regionfullmäktige som väljer. Jag tycker vårt arbete i Umeå arbetarekommun gick mycket bra även om det var fruktansvärt ont om tid så fick vi ihop ett förslag som gick igen utan några ändringar på repskapet och vi har denna gång lyckats bra med att få med personer med utländsk bakgrund.

Vi har även många nya på ordförandeuppdrag och där en del tillhör den yngre generationen men vi kommer självklart att ha utbildningar för detta och jag tycker det är speciellt viktigt för de som sitter i bolagen. Där har man dessutom ett personligt ansvar och det är att genomför de ägardirektiv man får av ägarna. Jag tror ändå att det kommer att gå fint då vi dessutom har många duktiga VD-ar som är viktiga i bolagen. Nu har alla förtroendevalda i Umeå ett viktigt uppdrag och det är att vi kan fortsätta den utveckling som pågått i stort sett sedan 80 talets början och ger möjlighet till ökade skatteintäkter och även mer välfärd. En bättre kommun att leva och bo i

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.