Det blir en alliansregering med stöd av SD

.Det blir en alliansregering med stöd av SD. Moderaterna sviker sitt löfte i valet att de inte skulle ha med Sverigedemokraterna att göra. Det tar man ändå lätt på och det har visat sig i både kommuner och regioner att de är av samma skrot och korn. Detta är ett avslut på den mest framgångsrika moderaterna när de leddes av Fredrik Reinfeldt.

Nu är det den gamla gubbhögern som tagit över och det syns även när de helt petar Anna Maria Corazza Bildt. Man är rädd för att ha henne på listan till valet till EU parlamentet.,Hon får för många kryss, hon har ju haft nästan 20% i personvalet. De törs inte låta henne stå på listan för där ska man ha några som fått sparken av Kristersson. De har också stärk den inre kretsen genom att förändra nomineringsprocessen så att medlemmarna inte får välja vilken kandidat och har nu en partiledare som fått under 20% av väljarnas förtroende.

Jag är mycket förvånad över att Lööf och Björklund så hårt vill ha fram en statsminister med stöd av Sverigedemokrater. De hittar på någon konstruktion där man lurar väljarna. Kanske man står utanför en regering men kommer att ha inflytande över budgeten. Sverigedemokraterna har trappat ned kraven för att de ska accepteras av Kristersson och så att riksdagen inte röstar mot honom. Jag är övertygad om att moderaterna på område efter område kommer att närma sig SD. Jag har sett hur många krav som helst av detta på Facebook där tunga moderatnamn efterlyst ett närmande mot SD. Det finns även ledamöter i Liberalerna som tyckt detta inte minst i riksdagsgruppen.

Som alliansen nu arbetar är det löjligt att det behövs fyra partier för att driva moderaternas politik. Bara ytterligare ett sätt att föra bort de enskilda partierna. Vi får väl se om det kommer sammanslagnings försök när Liberalerna och Kristdemokraterna ramlar ur riksdagen.

14 kommentarer

 1. Basic Rules

  Liberalerna och centern blir utan ministerposter och M + KD regerar med stöd av SD, politik är det möjligas konst. Att mura in sig i hörn som speciellt Lööf gjort är småbarnsaktigt och oansvarigt, vill man få igenom delar av sin politik utan att skrika, så blir det bäst så. Annat alternativ finns inte enligt valresultatet, då 58 % röstade för en ickesocialistisk lösning.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Så tror jag att det kommer att bli trots att även M sagt att man inte ska ha med SD att göra. Det är ny politisk tid inte bara i USA utan även i många länder i Europa

 2. Petter

  SD är tragiska men här finns väljare från alla partier inte minst från S. Tror snart att inte det går att utestänga detta part med 1,1 miljon väljare . Tror att de måste få ”vara med” för att de ska få visa var de står och för att då deras väljare verkligen inser detta . Så länge de utestängs kommer de bara att öka och bli ännu större inför nästa val .

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ja de har kommit från alla håll men ingen vet nog hur de tänker slakta välfärden och får SD styra själv är det en katastrof för de små kommunerna

 3. Peter

  Hej när bestämdes detta och tror inte du att ett samarbete mellan alliansen & SD kan få konsekvenser bland vanligt folk?

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Ja men alliansen är mindre än de rödgröna om man inte räknar med Sverigedemokraterna i regeringsunderlaget

 4. Krister

  Hej Lennart: Vad spännande att du vet något som vi andra inte vet. Inte allmänheten, inte media, inte politikerna själva. Faktiskt INGEN vet det du nu påstår. Nämligen att det är klart att det blir en Alliansregering med stöd av SD. Men du vet, du! För det kan väl ändå inte vara så att du sprider falska rykten?
  Kan du på något sätt vara snäll och visa något källmaterial på att det du påstår i din blogg har någon sanningshalt?
  Det vi andra VET är ju följande: M-ledaren Kristersson fick i uppdrag att skapa en regering, vilket han inte lyckades med. Då gick uppdraget till Löfven, som så här långt inte heller har lyckats. Men hans slutrapportering till talmannen kommer först nästa vecka. Just nu kan man alltså säga att det är Löfven som sitter vid ratten, även om hans uppdrag. p.g.a. den parlamentariska situationen, också ser hopplöst ut. Inte ens genom att samregera med kommunisterna får han ju majoritet.
  Alltså, visa källmaterialet för ditt påstående att det blir en SD-stödd Alliansregering.

   • Krister

    Nej Lennart. Ditt svar ”Det såg jag tydligt vid dagens redovisning då de besökt talmannen” är en personlig åsikt och absolut inte ett källmaterial, vilket jag efterfrågade i min kommentar. Det innebär alltså att du inte har på fötterna för ditt påstående. Detta förstärker misstanken att du enbart är ute efter att sprida falska rykten. Igen, får man väl ändå lov att säga.
    Underskatta inte dina läsare, flera av oss är riktigt skarpa och ser igenom dina falska påståenden. Skäms.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>