Fullmäktiges avtackningar i går

Fullmäktiges avtackningar i går

Fullmäktiges avtackningar i går. I går befriades det gamla kommunfullmäktige för sitt ansvar då det nya samtidigt tillträdde. Då passar man alltid på att avtacka de ledamöter som slutat med presenter och en middag för hela gamla fullmäktige. Det är ett stort spann hur många år man suttit och Anders Ågrens fru Åsa avtackades men hon kommer tillbaka då M har haft två avsägelser.

Avtackning gjordes av det nyvalda fullmäktiges presidium Marie-Louise Rönnmark ordf, Sven-Olov Edvinsson vice ordf och Jan-Olof Karlsson andre vice ordf. Jag blev också avtackad för mina 33 år i Umeås Kommunfullmäktige och jag har hitintills inte saknat det en enda sekund. Som ni ser bär Marie-Louise den kedja som gjordes och som bärs av Fullmäktiges ordförande. Många som jag nästan alltid brukar prata med tycker som jag att Kommunfullmäktige mer eller mindre spårat ur och det tog jag också upp i mitt tacktal. Det är för mycket som inte ska upp då det blir mer eller mindre allmänpolitiska debatter då fullmäktige ska behandla frågor som rör just fullmäktige.

De pratar så vackert om en att man blir lite rörd. Marie-Louise och jag har gått hand i genom alla år och och vi är ett helt nytt Umeå i dag än när jag tillträdde som kommunstyrelsens ordf 1995 men kom in i den ytterste kommunledningen 1988 när jag kom in i kommunstyrelsens arbetsutskott och planeringsutskott. Jag har också haft ett bra samarbete med Sven-Olof Edvinsson ja de flesta som suttit i au och np helt i Umeandans tecken och många frågar har lösts vid kaffebordet som Sven-Olof sa. Vi har en bra och mycket vacker stad och jag delar inte arkitektuppropets uppfattning att vi är 4:e fulaste staden. Det kommer jag åter till en annan gång.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.