Jag gillar när allianser spricker

Jag gillar när allianser spricker. Jag hoppas att den som är i Stockholm spricker och har inget emot att skidalliansen har gjort sitt. Jag har med stor vana från idrotten sett hur svårt man har att samarbeta. Däremot är det mycket dålig stil när man skyller på kommunen när man ska sätta upp ett tält för att få ett större utnyttjande av fotbollsarenan. Gamliavallen är byggd för friidrott och fotboll. Det gick tyvärr inte att samsas och nyttjat för både så friidrotten flyttade till Univjeritrtdområdet och nära IKSU.

Som sagt jag är förvånad över att inte skidalliansen vet att Gamliavallen är numera byggd för fotboll men ska även kunna användas till annat. Med ett tält ökar nyttjandegraden betydligt för fotbollen som den är avsedd för. Däremot är det även nu inga som helst problem att göra om den till skidstadion vid större tävlingar som ett SM. Det tar bara några dagar att montera ned tältet och det har skidalliansen varit medvetna om. Däremot tror jag att spåret behöver åtgärder.

Jag tycker det är fult av skidalliansen att skylla på kommunen och tältet. Det går att få ett skidstadion även nu precis som förut. Jag var i kontakt med Jan Sundman i går, han sa att IFK ställer sig inte bakom detta med tältet men han tycker att åtgärder behövs på spåret. Jag pratar fortfarande i stort sett med Ari flera gånger i veckan som vi alltid gjorts då vi även är goda vänner och glad och stolt över det som jag gjort för idrotten i Umeå kommun. Min företrädare Margot Wikström sa så här att när det luktar svett då vaknar Lennart Holmlund.

För att ytterligare skryta  lite har jag fått RF,s högsta utmärkelse redan 1991 för de insatser och den tid lag lagt ner på idrottsligt ledarskap. Vi blev dessutom i år Sveriges bästa idrottsstad. Som sagt man kan inte lägga ned enorma summor på ett skidstadion för tävlingar som det är många år emellan. Jag är helt säker på att IFK Umeå klarar av alla typer av arrangemang inom skidåkningen. Jag tillhör de som har uppfattningen att ett skidstadion skulle kunna läggas på Mariehemsängarna och det diskuterade jag en hel del med Martin Lundström och Assar Rönnlund. Man har möjligheter till fina läktare i form av Bräntberget där man skulle få se åkarna flera gånger. Nu är skidalliansen nedlagd men jag tror inte det kommer att betyda så mycket då Umeå kommer att ligga bland de bättre föreningarna i Sverige, men tror inte på metoden att skälla på andra att det inte fungerar.

En kommentar

  1. Gunnar

    Där håller jag med dig; alltid är det nån annans fel. Tycker att folk borde växa upp nån gång särskilt gäller detta politiker, valda ombud för folket.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.