Parodin i Riksdagshuset

Parodin i Riksdagshuset. Det är alliansen som står för den och den började direkt efter valet. Orsaken är att man inte är ärlig och räknar rätt. De har från börjat räknat med Sverigedemokraterna som en del i regeringsunderlaget. Men de erkänner inte att de måste få SD, s stöd. Alliansen har 143 mandat och de rödgröna 144 mandat och trots detta säger alliansen att de inte ska samarbeta med SD. Hur Ulf Kristersson säger att han ska kunna bilda en regering med enbart Moderater som bygger på alliansens politik.

Det är en omöjlighet utan stöd från Sverigedemokraterna. Jag förstår Jimmy Åkesson fullt ut när han vill ha betalt för detta genom politiken. Har är ordförande för Sveriges tredje största parti och varför ska han tillgodose att Björklund och Lööf får inflytande över politiken medan han blir utan. Han är ju större än båda dessa portier och ligger snäppet bakom M i antalet väljare. Den här parodin orsakas främst av Anne Lööf och även till viss del av Jan Björklund.

Jag tycker det är förvånande att man låser fast sina ståndpunkter så hårt och det gäller även Ulf Kristersson. Åkesson har sagt att han vill ha alternativen prövade i kammaren men samtidigt har jag tolkat honom att han inte kammaren att rösta ja till någon om han inte får med något och det innebär ett ett nej till alliansens politik. Det blir så när man inte ens pratar med honom trots att de har med honom i regeringsunderlaget. Jag tror att Kristersson mycket väl kan samarbeta med SD och hoppas att C och L trots allt kommer att godkänna godkänna detta.

Socialdemokraterna har sagt ja till en blocköverskridande regering vilket är en förutsättning för att gå vidare. Även om Alliansen får över Miljöpartiet på sin sida så varför ska de byta block när inte C och L gör det. Som det ser ut före dagens samtal ser det ut som om det blir ett extra val. Men jag har svårt att tro att valresultatet skulle bli annorlunda än senast. Möjligen skulle det bli någon av L, MP och KD kunna ramla ur riksdagen och då blir det annat läge. Jag har haft lite svårt för SvT,s politiske reporter då jag tycker att han är för moderaterna. Igår hade han en bra artikel på nätet under SVT där han föreslår förändringar i valsystemet på många punkter. Jag ska inte upprepa här vad han skrev utan ni får gå in på SVT nyheter och lösa vad han skrev. Detta löser inte problemen nu men mycket väl i framtiden. Sörjan i riksdagen kommer att fortsätta.

5 kommentarer

  1. Fredrik

    Jag skulle nog säga att alla inblandande i detta beter sig som barnungar, inte bara M. Löfven vill bilda blocköverskridande regering, visst men med kravet att han ska bli statsminister och det vill inte riksdagen att han ska vara, därför röstades han bort. Enda lösningen på detta är att alla partiledare avgår och åtta nya som nått vuxen ålder tar över och börjar diskutera på en normal nivå, annars blir det nog omval. Och det kommer SD att gynnas av.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Att Löfven röstades bort har inte med regeringsbildningen att göra. Blir det nyval gör man inte någon nytta

  2. erot

    Ja beröringsskräcken till SD har ju fått helt sjuka proportioner,dom är som du säger 3e största parti och är demokratiskt valda,sverige står utan regering pga att allting idag handlar om att undvika SD, varför ska vi ha val?? Väljer man ”fel” parti riskerar man att förlora vänner,bekanta,arbete,uppdrag, etc, Våra nordiska grannländer skrattar sig förmodligen harmynt åt sveriges dokusåpa politik

  3. Sixten

    Titta på våra grannländer som haft främlingsfientliga partier sedan lång tid tillbaks.Det började på samma sätt och så länge en majoritet höll dessa utanför gick det bra men till sist tvingas politiken samarbeta Hur länge orkar svensk politik stå emot.Kan inte ett samarbete över blocken komma till stånd nu så blir det samma scenarie.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Det ska du nog fråga Moderaterna och Kristdemokraterna om. Andra partier säger nej till SD och på onsdag vet vi om C och L ljög för väljarna

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.