Vilka kommer att svika sina vallöften

Vilka kommer att svika sina vallöften. Ja det är den stora frågan efter att Ulf Kristersson fått uppdraget att bilda regering och röstningen om statsminister. Moderatledaren har haft pressträff där han talar om att han kommer att föra alliansens politik. Men då kan det uppstå att någon några måste svika sina vallöften. Kristersson säger att de har det största väljarunderlaget i riksdagen och det innebär i klartext räknar med stöd av Sverigedemokraterna.

Han ska gör det utan att prata eller förhandla med Sverigedemokraterna. Ska han tala med Sverigedemokraterna sviker han ett vallöfte. Åkesson å sin sida har sagt att de kommer inte att stötta en regering utan att ha fått igenom några av sina förslag. Blir det inga samtal med SD då sviker SD sitt vallöfte. Blir det diskussioner med SD eller om Kristersson i smyg lägger in några av SD,s krav och går C och L med på det sviker de sina väljare.

Frågan är om Sverigedemokraterna kommer att lägga ned sina röster i stället för att rösta nej. Då sviker de sina väljare genom att de får inte ut något av sin politik. Spelet från Kristersson går ut på att SD ska lägga ner sina röster. Det kanske de kommer att göra för att slippa extraval även om Åkesson har sagt att han räds ett extraval. Nu har högerburen utökats med Sverigedemokraterna. Säkert kommer S, V och MP rösta nej till en moderatregering. Det blir spännande att se hur liberalerna och inte minst centerpartiet agerar där det finns ett stort motstånd mot Sverigedemokraterna vilket visades i Novus undersökning som presenterades i går.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>