Det händer saker i USA i mellanårsvalet

Det händer saker i USA i mellanårsvalet.Det har väckts engagemang inför valet och främst bland kvinnorna som fler än någonsin tidigare ställer upp i valen till senaten och representanthuset. I en artikel i Omni som jag lägger ut finns detta beskrivet

%Ï MELLANÅRSVALET Rekordmånga kvinnor ställer upp i mellanårsvalet i USA  många inspirerade av ilskan och chocken som kom i samband med Donald Trumps vinst i presidentvalet 2016, skriver Sky News. Totalt 23 kvinnor kandiderar till senaten och 237 till representanthuset.
Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har kritiserats för sin stridslystna anti-Trump-taktik men också inspirerat kvinnor över hela landet med sitt mantra: Presidenten lyssna  hör du ljudet? Tick tick  tick tock  demokratin kommer .
 Ni måste förstå det här om kvinnor: Vi kommer från bänken och ingen ska någonsin säga åt oss att sitta och hålla tyst igen, säger hon.

2 kommentarer

  1. Sixten

    Varför är vänstern i Sverige så otroligt engagerade i valen i Amerika.Titta på nyhetsrapporterna, det viktas större än vårt eget inom Sverige.När ny president i Kina ska väljas är det helt ointressant trots att Kina är världens största Ekonomi,Jag har ställt frågan till många politiker men ingen vet.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag kan inte svara varför media gör som de gör och det kan nog ingen politiker svara på för de vet inte

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.