Det händer saker i USA i mellanårsvalet

Det händer saker i USA i mellanårsvalet.Det har väckts engagemang inför valet och främst bland kvinnorna som fler än någonsin tidigare ställer upp i valen till senaten och representanthuset. I en artikel i Omni som jag lägger ut finns detta beskrivet

%Ï MELLANÅRSVALET Rekordmånga kvinnor ställer upp i mellanårsvalet i USA många inspirerade av ilskan och chocken som kom i samband med Donald Trumps vinst i presidentvalet 2016, skriver Sky News. Totalt 23 kvinnor kandiderar till senaten och 237 till representanthuset.
Den demokratiska senatorn Elizabeth Warren har kritiserats för sin stridslystna anti-Trump-taktik men också inspirerat kvinnor över hela landet med sitt mantra: Presidenten lyssna hör du ljudet? Tick tick tick tock demokratin kommer .
 Ni måste förstå det här om kvinnor: Vi kommer från bänken och ingen ska någonsin säga åt oss att sitta och hålla tyst igen, säger hon.

2 kommentarer

 1. Sixten

  Varför är vänstern i Sverige så otroligt engagerade i valen i Amerika.Titta på nyhetsrapporterna, det viktas större än vårt eget inom Sverige.När ny president i Kina ska väljas är det helt ointressant trots att Kina är världens största Ekonomi,Jag har ställt frågan till många politiker men ingen vet.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag kan inte svara varför media gör som de gör och det kan nog ingen politiker svara på för de vet inte

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>