Helt väntat vann Leksand hemma

Helt väntat vann Leksand hemma. Leksand gjorde sitt första mål i slutet av första perioden då Björklöven hade sin andra utvisning. I början av andra perioden när Björklöven hade sin första utvisning i andra perioden passade Leksand på att göra sitt andra mål. Björklövens tröstmål kom efter 47 och en halv minut när Leksand hade en 2+2 utvisning i sista perioden.

Björklöven vann utvisningarna i första perioden med 4-0 i minuter. I andra perioden vann Leksand utvisningarna med 4-2 i minuter och i tredje vann de med 8-2 och totalt blev det 12-8 till Leksands fördel. Leksand gjorde både 1-0 och 2-0 i powerplay och fick mer eller mindre fick kontrollen av matchen. Leksand således 2 mål på Björklövens 8 minuters utvisningar. Var annan utvisning gjorde man mål på och Björklöven gjorde sitt mål på en av Leksands sex 2 minutersutvisningar eller rättare sagt 2+2. Sedan när de gjorde reduceringen efter47:37 så i slutet på det spelövertaget drog man på sig en 2 minuters själva så det fina läget försvann då.

Vad säger då detta jo att Björklöven gjorde bara ett mål på en av Leksands sex 2 minuters utvisningar och det är inte bra men inte heller förvånande då Power Play spelet är för dåligt och backarna skjuter i regel i power play utanför målramen. Nu har man skickat hem den spelare som skulle vara spets i bland annat Power Play vilket Fagervall berättade för oss gamla Lövare. En god vän till mig hade sett matchen på TV och tyckte att det var en bra match av Björklöven.

Den gubben har Anton Öman som sitt barnbarn och spelar nu i Malmö men jag tror han är skadad för tillfället. Man måste bli bättre på att göra mål när man har överläge där fler skymmer målvakten och petar in returer. Saknade det spelet även senast hemma. Backarna tycker jag man måste ta lite skytteträning på och handledsskott är det inget fel på då de ska komma snabbare.

Jag tycker man måste börja matcherna mycket bättre för i Allsvenskan är inte lagen så dåliga att det är lätt att plocka in ett underläge med två mål. Men av rapporterna att döma gjorde man en bra match och i slut trillade pucken på Leksands mållinje. Otur och otur tror jag inte på när man förlorar utan Björklöven är inte tillräckligt duktiga. Backarna som skulle vara lagets trygghet har många brister men framför allt i passningsspelet och puckmottagningen i klartext de dräller med pucken. Det här blev skrivet ganska sent då jag hade annat på dagordningen .