Det tar tid att få till en ny regering

Det tar tid att få till en ny regering

Det tar tid att få till en ny regering. Men det bryr sig inte Ebba om. Hon tycker bara det är skönt att ligga i sängen med mig när jag är hemma och det inte ringer i telefonen. När jag är ute och går lyder den vanligaste frågan till mig. Vad tror du egentligen om sandlådan i Stockholm. Man tycker det är svagt att de som valts in i riksdagen inte kan komma överens. Det finns ett valresultat och det får man ta ställning till. Vill man stänga ut SD då måste man diskutera en samlingsregering. Den som kommer därefter är hur alliansen kan säga att de är det största blocket i politiken. Det innebär att man räknar in Sverigedemokraterna räknas i regeringsunderlaget. De tar sedan kommentaren hur alliansen kan tro att SD släpper fram dem utan att få något av det. De finns många som säger att SD släpper aldrig fram en regering där C finns med som driver en sådan generös politik för invandrare. Så här skriver Omni om regeringsbildningen

? SPELET OM REGERINGSMAKTEN Moderatledaren Ulf Kristersson hade inte förutsett utvecklingen efter valet: Att han skulle försöka bilda regering med Kristdemokraterna med passivt stöd av Sverigedemokraterna. Det uppger moderatkällor för DN.

Flera moderattoppar avfärdar idén om att partiet hela tiden velat ha ett nytt ”konservativt block” med SD och KD. I stället menar en del att Kristersson var oförberedd på andra alternativ än huvudspåret: att bilda en alliansregering. -Det har inte funnits en realistisk strategi, säger en veteran i partiet till tidningen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.