SSU Skåne har varit fel ute

SSU Skåne har varit fel ute. Nu avgår också SSU,s ordförande på grund av det som händer I Skåne. Nedan följer 2 artiklar om SSU Skåne.,

KRITIKEN MOT SSU SKÅNE Socialdemokraterns ungdomsförbund, SSU, kan förlora rätten till statliga bidrag efter avslöjandena om att företrädare i Skåne betett sig olämpligt och gjort homofobiska uttalanden, rapporterar SVT Skåne.
Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor (MUCF) har startat en granskning av SSU för att titta på om organisationen uppfyller kraven för att få bidrag.
Om de demokratiska strukturerna i SSU inte visar sig fungera på ett acceptabelt sätt kan MUCF hålla inne med nästa års bidrag. I år fick SSU runt 1,5 miljoner kronor från staten

KRITIKEN MOT SSU SKÅNE SSU Skånes ordförande Mansour Ahmed avgår med omedelbar verkan efter den senaste tidens rapportering om bland annat homofobi i organisationen. Det skriver han själv i en debattartikel i Aftonbladet.

Jag inser att min person riskerar att stå i vägen för organisationens bästa, och valet blir då enkelt , skriver Ahmed.
Han skriver också att det stämmer att ett fåtal medlemmar har gjort uttalanden som inte är acceptabla men att bilden av att en fundamentalistisk falang tagit över SSU Skåne är felaktig.
I vilket fall som helst måste man se till att följa de stadgar och den politik som SSU står för. Håller man bara på i den grå zonen får man ingen respekt i partiet. Nu vet jag inte hur många av de som utpekats för att ha agerat i det här fallet som blivit invalda på uppdrag i kommunen eller regionen. Jag tycker också att vår partiordförande Stefan Löfven måste ta SSU i örat och tala om vart skåpet ska stå om han nu inte redan gjort detta.

2 kommentarer

  1. Basic Rules

    Det är socialdemokratin som parti som är fel ute, ända sen vägvalet 1994 då dessa ultrakonservativa och rasistiska krafter fick mer eller mindre fritt spelrum inom partiet.
    Tyvärr !

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.