Att vara liberal är att vara kluven

Att vara liberal är att vara kluven. Så sa man en tid om folkpartisterna och det stämmer ännu mer när det är diskussion om hur man får till en ny regering. Nu har distriktet från Skåne sagt nej till alla former av regeringar som är möjliga att genomföra. De vill inte sitta i en regering som är beroende av Sverigedemokraterna och det har ju redan prövats. Där har Björklund och Liberalerna var mycket tydliga. Så kommer nästa beslut från Skåne som gör det helt omöjligt för Liberalerna att delta i någon regeringsbildning.

De vill inte medverka på att en S-regering på något sätt ska styra eller att sitta med i en S-regering. Det är inte lätt för Björklund när man har ett förbund som inte ser vad som är möjligt. Att Lööf ska få med miljöpartiet i en rödgrön överenskommelse så de blir större än 144 mandat och därmed kunna styra utan överenskommelser med SD räcker inte för att de ska få genom sin budget.

S, SD och V kan fälla den en budget mellan Alliansen och MP. Det kan tycker jag som det ser ut nu bli svårt att undvika ett extraval. Jag tycker också att man på alla sätt ska ta kampen mot Sverigedemokraterna som är en del av de samlade högerkrafterna som finns runt om i hela världen. Det finns inget annat att göra är att hålla ett parti med rötter i nazismen på armbågs avstånd. Där håller jag med Björklund.

Jag tror för att vara ärlig att Moderaterna är inne på en farlig väg där de i många kommuner ingått i samarbete med SD kommer att göra att de tvingas av sin kommunalråd att börja samarbeta med SD och skrota alliansen. Det är bara att läsa och lyssna på vad moderaternas kärntrupper i kommunerna säger. KD,s partiledare är redan öppen för att samarbeta med SD. När moderaterna svänger och det kan de göra snabbare än vi tror. Kommer man inte fram med ett samarbete med de rödgröna då kommer man att samarbeta med SD och då är alliansen död

4 kommentarer

  1. Petter

    Tyvärr göder denna soppa SD och bäddar för ännu fler anhängare, enda sättet att få stopp på dom är att inte frysa ut dom och låta deras väljare se var de verkligen står. Annars kommer de att ha minst 30 % i nästa val. Skulle vi sen få en handlingsförlamad regering som fortsätter förfallet så kommer SD att ha 35% i nästa val.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag håller nästa med dig om allt du skrivet men de går inte att tillåta att de förstör Sverige i en oroligare värld

  2. Sture Gottnersson

    Bäste Lennart! De flesta känner till Din hållning till, och uppfattning om liberaler/folkpartister. Som gammal liberal använder jag friheten till att tycka illa om det som nu pågår för att få till en regering. Jag bygger det på att det aldrig varit fel att ändra sig om det som var bra tänkt, inte visar sig genomförbart till gagn för oss alla. Nyfiken är jag i denna stund på hur Ditt förslag till lösning ser ut? Min erfarenhet har lärt att samarbete med S alltid skall ske på deras villkor, något som i nuläget känns äventyrligt och kan leda till mera strul och låsningar.
    Sture G /Vännäs

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Där har du fel. Jag tror det är i få kommunet där någon gjort så många överenskommelser som jag då det är många frågor som inte alls är ideologisks. Det vet du för vi har pratat mycket med varandra. Innan jag går innpå vad jag tror om lösningen är att Jan Björklund som jag tror vill och kommer att stå pall mot SD överfalls av kommunalrådet från Landskrona som har över 35% i valet men där modrtstetns har 6%. Jag har trott att han varit en moderat på yttersta högerkanten och inte varit Liberal.

      Jag tror inte man kan komma fram i Stockholm om regering då positionerna är så låsta och ingen vill bjuds till. Jag tror inte det går för allinsen utan samarbete med SD men har svårt att tro att C och L går med på det. Blocköverskridande går inte heller då alliansen säger sigvhålla ihop och samma hos de rödgröna tvärt om. Jag tror inte heller på ett samarbete utan att man ingår i samma regering och tar genensamt ansvar. Det blir extra val som inte kommer att förändra något. Nu har jag inga som jag pratar med centralt utan går på det som sägs på TV. I övrigt har jag haft en jobbig tid beroende på hälsan men det går åt rätt håll förutom med verken. Gott slut på året Sture och gott nytt. Har hittat en godvkompisbmmed förflutet i Granö som är väl bekant med min släktbpå Videlund

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.