En ny högerregering ingen Norrbotniabana

En ny högerregering ingen Norrbotniabana. Det är så säkert som det är sant. Moderaterna är klimatförnekare och har aldrig trott på en Norrbotniabana. Vi vet inte vilken regering vi får eller om det blir ett extraval som inte heller kommer att finna lösningar. En moderat/kd regering har röstats ned och en blocköverskridande föll idag även om L skulle rösta ja är det inte möjligt med en S=ledd regering. Jag undrar hur man tänker. Jag hade trott man skulle finna en lösning men jag tror inte centern eller Annie Lööf ville. Hon hade en lista som hon lämnade över som var mycket mer extrem högerpolitik än vad Reinfeldt ens skulle kunna tänka sig.

Jag är lite förvånad över att Stefan vill fortsätta att förhandla. Jag tror det beror på hans vana att förhandla med företagen och dess organisationer inom metall där både fack och arbetsgivare vill komma överens. I text tv kan man läsa följande efter C:s besked i regeringsfrågan på måndagen vidhöll
statsminister Stefan Löfven att han söker en kompromisslösning.

-Jag är villig att förhandla för
att få till stånd en mittensamverkan,
en regering som står fri från höger-
extrema krafter. Jag välkomnar att
talmannen nu tar processen vidare,
sa Stefan Löfven vid presskon.

Jag funderar över varför talmannen nu vill gå vidare men det får han väl utveckla själv om han inte gjort det. Däremot tror jag att Annie Lööf bara var med för att inte få skulden att spräcka alliansen. Nu får hon ändå ta ansvaret för detta ute bland människorna och inte minst i sitt eget parti. Är det så att centern är det mest nyliberala partiet då ska man inte ha med dem att göra.

När man läser Expressens krönikör den gamle moderata ombudsmannen K.G Bergström skriver att mästerförhandlaren Stefan Löfven misslyckats blir man full i skratt. Är det några som TOTALT misslyckats är det den samlade alliansen. Ni kommer väl ihåg hur de basunerade ut sig som segrare trots att de hade ett mandat mindre än de rödgröna och att de inte skulle vara beroende av Sverigedemokraterna. Där K.G Bergström har du det totala misslyckandet som ligger hos alliansen. K.G som jobbat så länge som politisk reporter inte en enda gång nämnt detta misslyckande. Det är det stora media misslyckandet. Även där kommer nu sanningen fram om en gång även om den moderate kampanjarbetaren.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.