Peder Westerberg ute och cyklar

Peder Westerberg ute och cyklar. Det jag syftar på är hans blogg sedan i går. Det handlar om regeringsbildningen. Han verkar fortfarande tro att det kan bli en alliansregering. Så här skrev han på bloggen. . Nu är det viktigaste, att varken sverigedemokraterna eller vänsterpartiet får inflytande i en ny regering  Som mandatfördelningen ser ut i riksdagen har de rödgröna 1 mandat mer. Det innebär att det varken kan bli en M/KD regering vilket dessutom har prövats och det kan inte bli en Alliansregering.

Nu fick vi inte se hur L ställde sig till Löfven men tittar man till det innehåll som en överenskommelse handlar om så har nog partirådet sagt ja till en Överenskommelse. Stefan Löfven har aldrig och kommer nog aldrig förhandla om att V ska sitta i regeringen. Han litar nog på att V inte kommer att rösta nej. Jag tror att nu finns ingen annan utväg än ett extraval. Då är det inte alls otroligt att både L och MP kommer att ramla ur riksdagen. För L skulle det vara en katastrof. Det går inte att ha en spricka i ett parti där partiledaren och den ekonomiske talesperson har olika uppfattning.

Sedan ogillar jag Annie Lööfs spel i när det gäller förhandlingarna. Det verkar som hon tror att ett parti med 8,6 % av väljarstödet kan få som man vill. Jon pratade om överenskommelser över blockgränsen men bara på hennes villkor. För mig var det dålig taktik och hennes sonderingar satte inga spår. Hon har nog varit för naiv att tro att SD som har dubbelt så många röster som miljöpartiet skulle finna sig i att Sverigedemokraterna skulle trycka ja till en alliansregering där centern ingår.

Det blev längre blogg än jag tänkt mig på ett naivt inlägg av Umeås ledande Liberal. Det har varit svårt för mig att veta vilken politik liberalerna har i Umeå. Det har mest varit att följa moderaterna både lokalt och centralt. Det är obegripligt att man på det sätt som skett låta moderaterna ta hand om politiken inom alliansen. Därför ligger man illa till i opinionsundersökningen. Jag tror inte heller det gynnat L att deras gruppledare i Umeå tyckt att Björklund borde ha avgått.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.