Nu får Trump ge sig om mordet på Khashoggi

Nu får Trump ge sig om mordet på Khashoggi. Donald Trump har hela tiden försvarat Saudiarabien och dess kronprins när det gäller han och Saudiarabiens agerande när det gäller mordet på journalisten. Nu ser det i alla fall som senaten i USA mera tror på andra uppgifter än det Saudiarabien gett Donald Trump. Omni beskriver fallet och det som framkommit i senaten följande och så här lyder deras artikel.

%Ï FALLET JAMAL KHASHOGGI Historiskt.  Så beskriver Newsweeks Tom O Connor att den amerikanska senaten gick emot Donald Trump och röstade igenom två resolutioner om USA:s relation till Saudiarabien på torsdagen. Den ena handlar om stoppat militärt stöd till Jemenkriget, den andra är ett utpekande av den saudiske kronprinsen som ansvarig för mordet på journalisten Jamal Khashoggi.

Washington Posts Aaron Blake beskriver det som uppseendeväckande att senatorerna gemensamt och med en röst riktade strålkastaren mot det Trump-ledda mörkandet av mordet på Khashoggi . Han hyser inga förhoppningar om att Jemen-resolutionen passerar representanthuset, men säger att den om Khashoggi mycket väl kan göra det och då hamnar rätt i Donald Trumps knä. Slut citat Omni

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.