Moderaterna halverar bidraget till solceller

Moderaterna halverar bidraget till solceller. Det energislaget har ökat kraftigt den senaste tiden. Energislaget är ett nytt energislag som utvecklas kraftigt och är ett mycket miljövänligt energislag. Det är oroande att Moderat/Kristdemokraterna och Sverigedemokraterna inte ser till att vi får en miljövänligare energipolitik. I Energiöverenskommelsen har målet varit att gå ifrån framställning av energi från fossila bränslen. Nu ser man hur det blir med miljöfrågorna när konservativa styr.

6 kommentarer

  1. Petter

    Solenergin är så skitig vid tillverkningen och brytning av de mineraler som behövs vid tillverkningen så de bör väl inte subventioneras av staten. Nej satsa på ren kärnkraft istället. De nya verken är 100 ggr mer effektiva än tex Ringhals. Samt att vi kan plocka upp avfallet och ”bränna” ur det ännu mer så att det enbart behöver stråla i 100 år istället för som i dag 1000 år.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      I vilket fall som helst säger hela världe att solceller ska prioriteras för minska klimatpåverkan

  2. Ulf Parde

    Den M+KD budget som blev antagen, sänker bidraget till den nya Jämställdhetsmyndigheten och vill lägga ner den inom ett år, man drar in på gratisbussar och en del andra onödigheter, slut på bidrag till elcyklar, stopp på de automatiska årliga höjningarna av bränsleskatt. Sammantaget är alltså denna högerbudget bättre än regeringens.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Regeringen lade bara en övergångsbudget där man inte skulle lägga andra reformer. Det brydde sig inte ditt parti om

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.