Det kommer aldrig att byggas en fotbollshall som kommunen äger

Går det att köpa sig in på VK,s debattsida. Det känns i alla fall så när man läser hur Jan Brännvall och Ulf Bergström får plats att skriva och det gäller hallarna på Nolia och tältet på ”Gamliavallen” Den artikel som var inne den 3dec var full av personliga påhopp både mot Raja Thoren och Hans Lindberg.

När det gäller hallarna har Fritidschefen redovisat hur ekonomin ser ut men det begriper inte Brännvall Bergström. De angriper och beter sig även illa mot honom. Vad som glöms är att de föreslår att kommunen bygger själv. Det är ett förslag som inte är aktuellt. Jag om någon vet att kommunens kalkyler ytterst sällan håller för investeringarna och det finns ett tydligt exempel nu gång och cykelbron till Bölesholmarna. Nu säger debattörerna att kommunens beräkningar på hallarna 178 miljoner är för högt. Är det någon som borde veta att kommunens beräkningar aldrig varit för höga är Jan Brännvall.

Även om det är en debattartikel så är det ansvarig utgivare som bär ansvaret för det som publicerats. VK,s reporter liksom andra har fått uppgifter om kostnaderna men det fattar inte Brännvall och Bergström. Kostnaderna har redovisats för pressen. Vid förhyrningar kommer det inte till rep och underhåll vilket som regel blir nya kostnader i den kommunala budgeten. Vad jag sett har inte VK granskat deras påståenden.

De beskyller Hans Lindberg för att vara tyst men det här är en fråga för fritidsnämnden. Jag har sedan jag blev ks ordf 95 aldrig lagt mig i nämndernas ansvar och kommenterat detta i media och det har Hans helt rätt i att inte göra. Fritidsnämndens politiker har kommenterat detta flera gånger. När en upphandling görs är dock kommunstyrelsens arbetsutskott

Jag tycker detta visar att de går på Vänsterns angrepp och att även Ulf Bergström var åt kommunisthållet hade jag aldrig tidigare kunnat tänka mig men att Brännvall agerat på samma sätt är inte första gången.Jag ser i slutet av Brännvalls och Bergströms artikel att de vill att S-gruppen ska ta Hans i örat. Det stycket säger mig att de är med i den kommunistiska grupp inklusive Västerpartiet som började sprida lögner i samband av avyttringen av vissa bostäder i bostaden och de gör liknande här. Den hade samma kampanj mot Hans. Då höll man käften om att det eftersatta underhållet på 500 miljoner berodde på att Bostaden inte fick höja hyrorna tillräckligt gör att klara underhållet.

Så har det varit även under min tid när det var omöjligt att höja de interna hyrorna för att klara fastighetsunderhållet vilket gjorde att fastigheterna inte underhölls på ett riktigt sätt vilket gjorde att det senare blev nyinvesteringar. Även då det gällde Bostadens försäljning tyckte jag att granskning från VK,s sida var långt ifrån objektiv utan gick vänsterpartiets ärende

Avslutningsvis har Umeå satsat mycket på utvecklingen för fotbollen och konstgräset där vi ligger i topp i hela landet tack vare konstgräset. Vill nu inte fotbollen att Thorengruppen bygger en fotbollshall så säg till. Då blir det inte en hall på lång tid som kommunen bygger och då försvinner även tiderna för innebandyn.

Det kanske inte behövs en fotbollshall om man ska se hur fotbollen utvecklats. Sedan vi byggt om huvudarenan var det ett 10 tal år som UIK,s damer låg i topp i Europa men nu ligger de i näst högsta serien medan herrarna ligger i tredje högsta serien efter ett år i allsvenska året efter att Gamlia byggts om . Jag har tidigare berättat om att de flesta arenorna sköts på annat sätt än via kommunen och jag ska också kolla med IFK Umeå står bakom Brännvalls vänsterkampanj att kommunen ska äga alla anläggningar.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>