Liberalerna ett parti i sönderfall

Liberalerna ett parti i sönderfall. Det kan inte tolkas på annat sätt när 8 riksdagsledamöter går ut och skriver att de heller föredrar Kristersson än Löfven. Det är som jag skrev i mon blogg i morse att Liberalerna har fått löss i pälsen( moderater) men samtidigt betonar ledamöterna att de inte vill se en moderatledd regering som förhandlar med Vänsterpartiet eller Sverigedemokraterna.

I vilket vall som helst har inte nuvarande budget gått igenom i riksdagen utan aktivt stöd av SD. Åkesson har tidigare sagt att han ser att M/KD har lagt sin politik närmare SD. Oavsett vad Kristersson säger så måste han lägga en budget som han vet stöds av SD för att få igenom den i riksdagen. Det blir självklart inga förhandlingar inför öppen ridå men det går att prata med varandra utan att media får reda på det. M och KD har redan svikit sitt vallöfte att inte ha med SD att göra. Har man inte fått med SD på budgeten har den inte gått igenom. Den budget som nu gäller detta år är det tre partier som står bakom nämligen Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna det syns hur tydligt som helst i riksdagens protokoll. Vad som hänt med dessa 8 ledamöter som går ut och agerar gör att få ett annat beslut än det Björklund stod bakom det visar att Liberalerna är ett parti i fritt fall och det var även något media som kallade det Björklunds sista strid. Det visar samtidigt att det finns Liberaler som gärna vill sitta tillsammans med Sverigedemokraterna.

De här nya högerkrafterna eller rättare sagt extremhögern en höger som även växt fram i andra europeiska länder ska man inte sticka ut handen till. Då kan handen bli avbiten och man har byggt vidare efter detta och sedan kommer fantomsmärtan. Jag tycker nästan för första gången synd om Jan Björklund när nästan halva riksdagsgruppen går ut bakom ryggen på Björklund och att de samtidigt ska styra tillsammans med Sverigedemokraterna. Vi får väl se vart Liberalerna hamnar men skulle tro att den yngre generationen inom liberalerna inte vill vara beroende av SD.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>