Nu pågår spelet om regeringsmakten

Nu pågår spelet om regeringsmakten. Det har kommit fram hur spelet ser ut enligt Omni men hur tillförlitligt det är har jag ingen uppfattning om. Först vad Kristersson ger för bud.

%Ï SPELET OM REGERINGSMAKTEN Under helgerna har C och L parallellförhandlat med de rödgröna partierna och med M och KD. M-ledaren Ulf Kristersson ger nu C och L ett motbud att ta ställning till, uppger DN. Förslaget som tidningen har tagit del av går ut på att C och L ska tolerera en regering bestående av M och KD. Det ska bland annat innehålla ett löfte om att regeringspartierna inte kommer att förhandla eller samarbeta med SD.
M och KD lovar dessutom att genomföra hela Alliansens reformagenda om L och C släpper fram Ulf Kristersson. Huvuddragen i förhandlingarna mellan M, KD, C och L ska ha varit klara i helgen men det var först i går som innehållet stod klart, uppger SVT

Det verkar lite löjet skimmer över detta. Ska han genomföra det man gemensamt var överens om före valet. Vad säger det, hade KD och M inte tänkt genomföra det man gick till val på? Men att lova att de inte ska förhandla eller samarbete det innebär att man inte kan få igenom en budget och varför vill han inte ha C och L i regeringen om man ska genomföra vad man var överens om. Vi får väl se men det räcker ju inte med C och L om Kristersson ska röstas fram som statsminister då de rödgröna är större och är det någon som tror att SD släpper fram honom utan att få betalt för det

Så har Omni en artikel där C och L stöttar Löfven.
%Ï SPELET OM REGERINGSMAKTEN Överenskommelsen mellan S, C, L och MP ska enligt källor till Aftonbladet gälla frågor som skola, arbetsrätt och hyresreglering. S ska ha gått med på betydligt mycket mer än vad man gjorde i december då förhandlingarna bröt samman.

En källa med insyn uppger att S har gått C till mötes i frågor som arbetsrätten och hyresregleringen, skriver Aftonbladet. Enligt uppgifter ska L ha fått igenom att ett förslag ska tas fram om hur skolan kan förstatligas.
MP har enligt källan fått igenom att flygskatten återinförs och rätt till familjeåterförening för flyktingar.

I ett dokument som rör överenskommelsen som DN har tagit del av står att förslagen i denna överenskommelse kan handlingskraftigt låsa upp gamla knutar och åstadkomma systemförändringar . Slut Omni

Nu får vi vänta och se vem talmannen föreslår som statsminister. Alla detaljer tror jag inte kommer upp på bordet varken från S eller M. Det torde vara en del viljeinriktningar för det måste vara osäkert vad som går igen i riksdagen. SD har också folk som sitter i riksdagen och det kan säkert uppstå heliga allianser framöver men hur M kan säga att de inte måste få med SD låter för mig helt obegripligt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>