Åter förlängd för regeringsbildningen

Åter förlängd för regeringsbildningen. Inte heller i går blev det klart vem som ska bli statsminister. Det orsakades av att vänsterpartiet inte kunde tänka sig ställa upp bakom Stefan Löfven. Orsaken var skrivningar om att V skulle stå utanför. Tolkade jag skrivningen rätt var det att de skulle stå utanför när det gällde överenskommelsen. Men det ska ju behandlas i riksdagens utskott så där har de samma möjlighet att påverka som M, KD och till och med SD.

Jag hörde att Jan Björklund hade samma uppfattning som jag att Liberalerna att överenskommelsens punkter står man bakom men i övriga fall kunde man vara opposition. Samarbetet gällde budgeten och de punkter som fanns i den. Däremot var det någon anna liberal som menade att det inte skulle kunna vara inflytande från V i någon fråga. Tolkade jag Sjöstedt rätt ville han ha Löfven och ingen annan som statsminister. Däremot krävde han inga förändringar i dokumentet utan att Löfven skulle uttala sig i vissa av frågorna för han sa att Stefan alltid stod vid sina ord.

Nu får se om det går att få fram en lösning så att V inte trycker på nej knappen. Talmannen uppmanade alla att ta ansvar så man kan få fram en statsminister som riksdagen kan acceptera för det är det som röstningen avser. Politiska innehållet kommer i ett senare läge och det blir när vårändringsbudgeten ska tas. Jag tycker det är dags att man kommer till skott och i riksdagen är det Stefan Löfven det gäller och jag tycker det är bra att Liberalerna insett att alliansen förlorade valet då de rödgröna fick fler mandat än alliansen. Nu tycker jag som talmannen att nu får det vara färdiglekt och man måste se till att vi får en regering. Extraval vill ju ingen ha och då måste man lösa det som är kvar.

4 kommentarer

  1. Ove

    Hej.
    Det är ju bra att anställningsskyddet luckras upp. Då kan ju arbetsgivaren sparka anställda som upplevs besvärliga. T ex fackligt aktiva..
    .

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Så blir det inte. En förändring av verksamheten ska alltid MBL förhandlas. Jag har själv suttit i tusentals förhandligar och kommit fram till minskning av styrkan och någon gång har man frångått turordningen och skälen till detta har varit många. Jag har aldrig varit med om att en arbetsgivare säger upp en anställd utan att ha haft ett skäl. I 95% har det varit arbetsbrist och då har det kunnat bli ett avsteg för att en anställd saknar den kompetens som behövs för att företaget ska kunna utföra det jobb som finns för företaget. Det kan ibland röra sig av personliga skäl och vad det är är olika

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.