Jurister på Hyresgästföreningen vet inte vad de boende tycker om fasstighetsägaren

Jurister på Hyresgästföreningen kan inte veta vad de boende tycker. Det vet jag för jag har bott där sedan 1996. Jag är glad att jag gick ur hyresgästföreningen när jag blev kommunalråd. De inbillade sig vid ett möte att de kunde styra mig för att gynna dem. Har jag lytt deras krav så hade inte Umeå varit den kommun de är i dag för då har inga nya lägenheter byggts. Jag ska inte skämma ut de som var med då genom att tala om precis vad de krävde. Det var i alla fall så dumt att jag gick ur hyresgästföreningen och det gjorde jag som är en föreningsmänniska.

Vi flyttade sedan in hos Staffan Näslund och då var det inte många som var med i Hyresgästföreningen och inga problem med hyressättningarna. Men det händer sedan att han får en hyresgäst som inte beter sig som jag tycker man ska göra. Han tålde inte att jag innan nya bygget kom igång gjorde uppgörelse var jag fick ställa bilen.Det tålde inte han inte. Det tog sig så att han gapade och skrek mot mig om detta flera gånger och bland annat skrev en lapp och lade på min bilruta. Jag fick även min framruta på bilen nedkladdad av flytande margarin.

Jag avstod att polisanmäla detta. Det är klart att det var ett misslyckade när hyresgästföreningen ringde och tyckte vi skulle ställa upp på tvångsförvaltning där bara någon av hyresgästföreningens medlem gjorde detta. Det blev ingen tvångsförvaltning. Kan tillägga att som kompensation för bygget höjdes inte hyran på flera år. Jag är inte förvånad att det kan bli hårda och höga ljud. Det sker alltid om man skäller och är otrevlig som i detta fall en hyresgäst då får man samma bemötande. Det blir även spänningar om den lever rövare för inte kanalerna finns på rätt ställe mot hyresvärden när det är Telenor som är tjänsteleverantör.

Så då till sämst diskussionen om sämsta hyresvärd är det inte hyresgästföreningens medlemmar som utser detta utan det är hyresgästföreningens jurist Nicklas Sundell som gör det själv. Motivet sämsta hyresgäst är 177 anmälningar på 10 år. 17 anmälningar på per tycker jag är lite om det är den sortens hyresgäst som jag nämnt och den anmäler detta. Med det jag sett och hört eftersom jag dessutom vet hur Staffan är tycker jag det är mycket märkligt att en jurist inte kollar med andra som tex där vi bott på Brogatan 3. En gång hörde han av sig och det var gällande tvångsförvaltning och då var det inte många som hakade på. Jag vet fastighetsägare som inte hyrt ut sina lägenheter på grund av Hyresgästföreningen och främst Nicklas.

Jag tycker att det är mycket märkligt att Hyresgästföreningens tidning låter en anställd jurist som kanske inte ens är medlem få bestämma vem som är dålig hyresvärd eller inte. De enda som kan göra detta är hyresgästerna ingen annan. Det är totalt noll medlemsinflytande när en person som jag ser det varit i konflikt med en fastighetsägare. Jag tycker hyresgästföreningens agerande i Umeå inte liknar något annat jag varit med.

Som ni vet har jag varit ombudsman inom Byggnadsarbetereförbundet men att gå ut och smutskasta de arbetsgivare jag hade förhandlingar med på det sätt som hyresgästföreningen gjort har varit helt otänkbart. Vad blir det för miljö att förhandla då. Jag själv har bott hos två privata hyresvärdar sedan 1969 och har aldrig behövt vara i konflikt med dem och innan jag gick hade jag inget behov heller att kontakta hyresgästföreningen.

Jag är inte förvånad över att det varit svårt genom åren att få privata fastighetsägare att bygga hyresrätter. Sedan har min uppfattning varit att agerandet från styrelsen är så långt ifrån en medlemsstyrda organisation bör vara. Jag tycker som avslutning det som skett mot Näslund liknas med att han trakasseras och smutskastas av juristen på Hyresgästföreningen. Jag funderar över om tidningen hem och hyra inte arbetar som journalister och går efter konstiga faktorer av vad en jurist framför och inte tittar på tex hur fastighetsägare sköter och underhållet sina fastigheter. Det är för mig den viktigaste parametern på en hyresvärd. I Umeå kommuns (bostadens) fastigheter som jag känner väl har förhandlingarna gett för låg hyra vilket medgav att man mer eller mindre var tvingad att sälja en del av beståndet för att få pengar till underhåll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>