Har kvaliten på journalister minskat

Har kvaliten på journalister minskat. Ja det tycker jag om jag jämför med hur det blivit på VK. Jag tycker det blivit mycket stor skillnad sedan bland annat Karin Hörnlund avled och bland annat Anders Brodin gick i pension, men tidigare gick även Ulf Meyer i pension. De hade alltid sakliga reportage och förvrängde aldrig sanningen och inte heller vad man sade. Det gick även bra att ge tips om vad som var på gång och skulle komma upp senare så att de fick möjlighet att sätta sig in i ett ärende. Jag brukade säga , du bör inte skriva nu. Vad som händer i Umeå kommun har i stort sett försvunnit

Nu tycker jag det blivit annorlunda om jag bara tittar i torsdagens tidning och Reinklints artikel om kulturhuvudstadsåret var det lite om det kulturella och snarare en artikel för allt om alla den kommunistiska sekten som menade att talartribunen som stod på rådhustorget var det viktigaste. Att de var emot att gator och torg måste snyggas upp var obegripligt. Umeå centrum var under förfall och gator och torg snyggas upp och handikapp anpassas. Många glömmer att även de privata fastighetsägarna deltog med pengar.

Hela älvslandskapet som kallades staden mellan broarna behövde en upprustning och hela älvslandskapet blev ett område som blev något att besöka. Broparken, Skateparken, Hamnmagasinet (området mellan det och väven inte klart) Väven, Rådhusparken ner till älven, parken Lugn och ro och Konstnärligt campus med Bildmuseet och området ner mot Strömpilen. En mark, vacker dessutom och viktig för de som inte har råd med sommarstugor.Där finns kultur och andra upplevelser där Bildmuseet är kronan på verket. Allt detta som en del i kulturhuvudstadsåret glömdes helt bort i artikeln om kulturhuvudstad. Det mesta av detta blev dock klart före invigningen men ingick i planeringen. Det är inte ofta ordet det var bättre förr passar in så bra på journalister.

Sedan har man en granskande grupp där man anklagar folk. Det vet jag för jag blev utsatt för den förföljelsen när jag gjort en kommentar på Igor Jonsson blogg om romerna. Den gången visste man inte ens vem som var ansvarig för kommentarerna i den tidning man jobbade i. Jag fick svarta rubriker att jag gjort en brottslig handling och blev anmäld av Rung för detta. Förundersökningen lades ned och orsaken var att åklagaren fann att jag inte gjort något brottsligt och inte Igor Jonsson heller. Att påstå att någon gör en brottslig handling är en brottslig handling. Min jurist tyckte jag borde anmäla det men jag tycker att det finns viktigare saker för rättsväsendet att syssla med. Men de hade inte skammen att förklara att jag var oskyldig och be om ursäkt. Det tycker jag visar på ett dåligt beteende.

Nu har samma team gått till angrepp på KG Abramsson ungefär på samma sätt för att han med sitt konsultuppdrag gjort jobb åt andra. Jag är helt säker på att KG som är noga med allting aldrig skulle sätta sig i en sits där han kan klandras förutom av VK.KG vet mycket väl de lagar som styr och han skulle aldrig sätta sig i en sådan sits det vet jag. VK måste lära sig att det är inte förbjudet att jobba åt ett eget företag och höra det man får beställning på. I en liten kommun är det särskilt noga med sånt. Jag såg inte när man i granskningen av KG inte tagit upp att nuvarande kommunalrådet inte hamnade under samma granskning trots att hennes far har ett bolag som gjort många jobb åt kommunen och jag tror även hon satt i samma bolag som KG. Det skulle bövara fel att det företaget inte skulle få lämna anbud för jobb i kommunen då hennes far är stor företagare i en branch i Vilhelmina. Det tolkar jag som att VK helt inriktat sig mot en Socialdemokrat. Däremot måste inte heller nuvarande kommunalråd vara jävig om pappa lägger anbud. Såg att KG begärt att revisionen skulle granska detta och om den som känner allt om alla i Vilhelima borde veta vad som händer. Kan det vara så illa att någon tipsat VK om detta för att inte annat ska komma i ljuset. Varför jag kan misstänka sånt är att klimatet mellan politiker i Vilhelmina är inte bra vilket skadar Vilhelmina.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>