Energiministern tror inte på lägre energipriser

Energiministern tror inte på lägre energipriser. Tyvärr tror jag han har rätt. Jag tror inte vattenkraften kommer att få så mycket vatten som förut till sin energiframställning. Det kommer säker att rinna till mycket i år till att bli grundvatten vilket är bra. Vi får hoppas att det inte hastigt rinner ut. I Omnis artikel redovisar Ygeman hur han ser på priset för framtiden och den kommer här.

%Ï LÖFVENS REGERING Trots att elpriserna ökade med 60 procent under 2018 bör hushållen inte räkna med en tillbakagång till lägre priser. Det menar energiminister Anders Ygeman (S), skriver SvD Näringsliv.  Jag tror inte att vi kommer se sjunkande elpriser till konsumenterna över tid. Men det är en del i att klara energiomställningen, säger han till tidningen.

Ygeman hänvisar till regeringens gröna skatteväxling  som innebär högre kostnader för fossil energi och därmed högre elpriser. Energiministern säger att han tror att det finns en stor samhällelig uppslutning för att byta ut fossil energi mot förnybar. Slut citat.

Jag tror som sagt att han har rätt,tyvärr. Elpriserna och energipriserna brukar också följa varandra och de fossila bränslena kommer knappast att sjunka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>