Holmenkollen har blivit en fyllefest

Holmenkollen har blivit en fyllefest. Inte vad som kommit fram i media men publiken sköter sig inte bra. Förra året var det stora problem och därför flyttade man starten till kl 10:00. Inte blev det bättre för det eftersom norrmännen är morgonpigga och började festa tidigare. Visst är det bra att folk har roligt men att supa kraftigt när Norges stora skidtävling nämligen 5 milen i Holmenkollen går av stapeln är inte bra. I dagens 5mil råkade ut för att någon kastade en öl på honom.

Alkohol och idrott hör inte ihop och vore det någon status i Norska skidförbundet borde man agera. Nu fick de i stället ordentlig stryk där fyra ryssar var först och så blev Kläbo av med ledningen i världskuppen. I morgon är det damernas tremil och tyvärr är inte vår nya stjärna med vi hoppas på de andra så inte en tidigare dopad norska blir vinnare. Norrmännen har hånat en tidigare avstängd ryss och vi får se vad de gör med Jouhag, även hon avstängd tidigare för anabola steroider.

9 kommentarer

  1. johansson

    Det borde vara livstids avstängning vid doping,som det är nu kan man komma tillbaka bättre än man var före avstängningen, se bara på ryske skidskytten Loginov och Jouhag har inte blivit sämre snarare tvärtom. Anabola steroider har man nytta av flera år efter man tagit preparaten. Livstids avstängning annars kommer dopingen att fortsätta

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Jag tror att du har rätt åtgärd. Det instrument man tagit fram på idrottsmedecin där man kan se i flera år om man använt bloddoping testas nu. Men eftersom man kan se flera år tillbaka om man använt bloddoping finns det säkert krafter som gör att det inte blir en metod som blir godkänd

  2. jan Frisk

    Nu är det väl så att det var förra året som nån kastade öl på en av deltagarna,Daniel Rickardson.Men du fick väl kommunistnoja då dom fyra första i mål var ryssar-

  3. Ulf Parde

    Johaug har inte varit dopad i egentlig mening. Men avstängningen var ändå riktig. Man klarar sig inte från fortkörningsböter med att säga att jag såg inte skylten – om ni förstår liknelsen.

  4. Elena

    Joda Lennart, de fleste av de 100000 oppførte seg bra! Holmenkollfestivalen er en folkefest, en utomhusfest der venner møter venner og har en fantastisk kul helg , de fleste uten alkohol. Men som alltid i store folkeforsamlinger, er det en del som ødelegger festen for mange.
    Ingen har omkommet, russerne vinner medaljer, vi er glade på alles vegne!
    Ok, Terese Dophaug var dopet, og har ødelagt både for seg selv og for oss som heiet på henne en gang, men vi lever videre våre gode liv! Det er ikke så mange nordmenn som tror på hennes røverhistorie for et par år siden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.