Detta meningslösa mördande

Detta meningslösa mördande. Jag förstår inte hur människor kan tro att man förändrar ett samhälle genom mord. Nu har vi inte fått reda på om det är politiska motiv bakom mördandet som skedde på en spårvagn i Nederländerna som har krävt minst tre liv. Det som skedde i Nya Zeeland vet man däremot att det var ett dåd gjort av en person med högerextrema sympatier. Dessa grupper krigar mer själva än vad islamisterna de som kallats IS krigare som skulle bilda ett kalifat där hårda muslimska regler skulle gälla och Boko Haram i Afrika som rövat bort många unga kvinnor där de säljs som boskap och det har även IS sysslat med. I USA händer det ganska ofta att det slår runt i huvudet på någon person och där många människor får sätta livet till. Så här skriver Omni om dagens skjutningar på en spårvagn.

%Ï SKOTTLOSSNINGEN I UTRECHT Nederländsk polis går ut med namn och bild på en man som söks i relation till skottlossningen på en spårvagn i Utrecht i dag.
På Twitter skriver polisen: Håll utkik efter 37-årige Gökman Tanis (född i Turkiet) […] Närma er honom inte själva .
Bilden släpps några timmar efter att dådet på spårvagnen inträffade och det är inte bekräftat att mannen på bilden är den misstänkte gärningsman som uppges befinna sig i en byggnad som omringats av polis, skriver Sky News.
Det var klockan 10.45 som larmet kom om en skottlossning på en spårvagn. På eftermiddagen bekräftade Utrechts borgmästare att tre människor dödats och nio skadats. Slut citat Omni.

Det är mycket meningslöst dödande och jag har svårt att tro att man kan få några som helst sympatier för agerandet i alla fall den terror som högerextrema grupper utför och som har kopplingar långt ute på högerkanten och Nazismen. Självmordsbombare som härjade ett tag ser det ut som det blivit mindre av även om det forfarande sker. Däremot tycker jag att IS sätt att agera liknande mera ett traditionellt krig där man skulle lägga städer och mark under sig som man ockuperat och där utropade sitt kalifat. De som använt samma metoder som IS och intagit länder där det är kommunister som tagit makten genom revolution och det finns även bra många länder som är olika typer av militärdiktaturer. Våld och dödande är fullständigt onödigt.

2 kommentarer

  1. Jonsson

    Allvarligt? Går det att sympatisera med terrorism från vänsterextremister och IS-jihadister?
    IS har inte fört krig.
    Vilka länder har agerat som IS och infört kommunism, menar f. d. Kommunalrådet?
    IS har enligt FN begått folkmord, etnisk utrensning på civila som inte delar deras religiösa inriktning salafism. IS har bland annat korsfäst barn i föräldrarnas åsyn.
    De flesta stater inom FN är inte demokratier. Nästan alla världens länder ingår i FN.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Visst har de begått folkmord och visst har de krigat och intagit områden och där byggt upp sitt kalifar. Det finns även högerextremism som gör attentat. De har länder som finansierat deras krig

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.