Storbritannien där råder rena rama anarkin

Storbritannien där råder rena rama anarkin. May har helt tappat greppet och kontrollen över Parlamentet i frågan om Brexit. Avtalet som förhandlats fram har röstats ned flera gånger senast i går. Det är precis som man tror att man kan tvinga fram ett annat avtal. Synd bra att vårt dysterparti har en ledare som inte tar chansen att ta över genom att stå upp för medlemskapet i Unionen. May själv har ju varit för att stanna i EU. Att lämna EU är exakt som avgrundshögern vill. Det är samma höger som styr i flera andra Europeiska högern som driver en linje som har sin bakgrund i den bruna högern. Den här mandatperioden har det hänt stora positiva saker bland annat med fackliga rättigheter som och mot bland annat lönedumpning. Jag lägger ut en sammanfattning som kommer från sajten Omni.

STORBRITANNIENS FRAMTID Premiärminister Theresa May har lidit ett nytt förnedrande nederlag, enligt politiska skribenter i Storbritannien.
Brexit har alltid handlat om kontroll. Nu har regeringen förlorat den , skriver Sky News Lewis Goodall i en analys och tillägger att regeringen nu är åskådare .

I går kväll kördes den brittiska regeringen över av underhuset och tre ministrar  på junior nivå  avgick. Nu kommer parlamentsledamöterna i en serie så kallade indikativa  vägledande  omröstningar få välja vilken typ av utträdesavtal ur EU man vill stödja, enligt BBC.

Händelseutvecklingen beskrivs som historisk i relation till en så stor politisk fråga. The Guardians Peter Walker skriver att May redan klamrar sig fast med fingertopparna. Nu kan parlamentet kontrollera tidsplanen för brexit och möjligen också processen för utträdet, konstaterar han.

BBC:s Laura Kuenssberg understryker i en analys att omröstningarna, som hålls i dag, inte i det här stadiet kommer att tvinga regeringen till någonting då dessa inte är bindande. […] och premiärministern har indikerat att hon inte kan, och inte kommer att, ge stöd till en plan som inte finns i det konservativa manifestet.  Samtidigt konstaterar hon att gårdagens besked kan vara det första steget i riktning mot en mjukare bexit. Slut citat

Ni måste hålla med om att det som sker liknar ett land som hamnat i anarkin. En regering som inte ens har de egna partiets ledamöter bakom sig i en sån fråga borde avgå och utlysa nyval. Jag tycker och hoppas att folk i vår använder sin tid och ger en röst för den socialdemokratiska gruppen och läser det valmanifest som finns för framtiden i EU och även läser vad vår grupp i EU lyckats med. Vi löser inte den viktigaste frågan nämligen klimathotet genom att stå utanför EU.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.