Förra lördagen talade Stefan Löfven om hedersvåld och förtryck

Förra lördagen talade Stefan Löfven om hedersvåld. Det talet höll han på lördagsmorgonen eftersom han inte kunde vara med på partikongressens öppning då han var på ett toppmöte inom EU. Hans tal tyckte jag var mycket bra och det har refererats och sändes också i media. Han la ner mycken tid på det som kongressen hade som huvudtema utbildning och kompetenshöjning. Självklart kom han in på de växande högerkrafterna och deras målmedvetna arbete att försämra välfärden.

Det som skapade största jublet i hans tal när han redogjorde för vår syn på hedersvåld. Jag såg i media att den frågan om hedersvåld hade varit uppe på kommunfullmäktige i Umeå. Han uppmanade alla Socialdemokrater att ta upp kampen mot hedersvåldet som finns. Så här sa han om man sammanfattar det kort
Socialdemokraterna ska bli den ledande kraften i Sverige  mot hedersbrott Jag har så svårt att ta ordet heder i min mun, när vi talar om det förtryck, den förföljelse, den stympning och det besinningslösa våld som riktas mot barn och unga, med heder  bara som en falsk och usel ursäkt. Se det, hata det, befria dessa unga! Slut citat från Stefan Löfven.

Hela hans tal går säkert att finna på partiets hemsida och även på någon playkanal. Hela kongressen jublade med full kraft och dånade applåder när han tog upp vår kamp mot hedersvåldet. Det här innebär att alla vi som är aktiva bör agera som Stefan Löfven sa och som han sammanfattade som jag skrev tidigare i denna blogg.

Idag har också partiet årsmöte och det ska väljas en ny ordförande. Det är för mig konstigt att det bara fanns en kandidat som ville bli ordförande för Umeå arbetarekommun och leda partiet in i framtiden. Nu kunde jag själv inte fara dit då jag haft problem med de biverkningar jag får av min diabetsmedicin. Jag får dock säkert reda på vad som hänt. Jag har nämnt det tidigare att vi Socialdemokrater är det enda parti som har stora möjligheter att få en ledamot i EU parlamentet

2 kommentarer

  1. Gunnar

    Hur kan Löven leda en regering baserat på högerbudget om han samtidigt är emot högerkrafterna?

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Då har det blivit en M.KD och SD budget om inte Löfven fått styra

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.