Varför säger man budget då det är vårändringsbudget

Varför säger man budget då det är vårändringsbudget. Media ör värst i det fallet och de börjar och söka vinnare och förlorare. Jag har sett att tyvärr är det inte bara medier som ljuger om vad det är regeringen lade i morse. Till och med ekonomer har svårt att fatta vad man får göra i en vårändringsbudget. Den budget som gäller är den budget som M,KD och SD enades om lades i november och det är i den det finns stora förlorare och vinnare nämligen de rikaste. Den vårändringsbudget som regeringen lade och som även C och L står bakom är förändringar i M budgeten. Det är till hösten det blir en budget som bland annat kan innehålla skatter vilket en vårändringsbudget inte kan utan bara förändringar i den budget som gäller för i år. Den ordinarie budgeten som kommer i höst kan förändra hela den liggande budgeten om man vill och alla områden. Då kommer säkert större delen av det man enats om i 73 punktsprogrammet. Det är märkligt att inte media någonsin lärt sig hur det fungerar och det verkar inte heller Sjöstedt (v) och Svantesson (m) heller kunna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>