Dåligt trafikvett hos cyklister

Dåligt trafikvett hos cyklister. Ja det är många med mig som delar och ser detta dagligen om man är ute och rör sig. Förra veckan hade VK skrivit om det som hände på Rådhustorget när polisen var ute ock kollade. Det tycker jag är bra för cyklister ska behandlas om bilister om de bryter mot regler. Jag tror det ör få cyklister som läser vad som står på skyltarna. De kan inte vara läskunniga. De cyklar inte alltid på den högra sidan av bana utan de far huller om buller. De vet inte på vilken sida de ska möta gångarna. Värst har de blivit vid övergångsställen där tror att de har samma företräde som de korsningar där man har övergångsställen som är utmärkt som företräde för cyklande. Vi har inte många av den typen av företräde. Här tycker jag också polisen bör göra insatser och bötfälla syndarna.

Hadtighetsbegränsningarna verkar inte bilisterna respektera heller då de kör alldeles för fort. Jag bor numera vid Axtorpsvägen och efter den är det få som håller hastigheten. I vintras var det bara tur att ingen gångare blev överkörd då den södra trottoaren inte hela tiden snöröjdes så barnvagnar och dess förare togs sig lnte över gatan eftersom den gång och cykelvägen hade plogkanter så man tog sig inte över. Det är 40km på den gatan men det verkar som man inte vet det eller bryr sig om detta. För att få bilisterna att hålla rätt hastighet bör böterna höjas kraftigt

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>