Det sprids mycket negativt om Umeå av Ågren

Det sprids mycket negativt om Umeå av Ågren. Jag tycker inte det är bra att en ledande politiker som Anders Ågren som hela tiden sprider negativt om Umeå. Två ämnen har varit stående på hans lista. Det ena är Svenskt Näringslivs ranking om näringslivsklimatet där Umeå ligger dåligt till. Kommunen har gjort flera egna undersökningar och där är företagen mycket nöjda. Jag har aldrig litat på den eftersom jag träffade och träffar många företagare och bland dem ligger en del gamla  sanningar kvar nämligen att kommunen gör en massa saker själva som kunde sättas ut och det stämmer inte. Folkets hus var en av de som pekades ut men jag tycker man glömmer bort vilken strålande konferensarrangör de är som lockar många tusen som kommer hit sover och handlar förutom konferensen. Jag tror inte det är bra att man kastar skit på den kommun man sitter och leder vilket även moderaterna gör.

Den andra han brukar ta upp handlar om brottsligheten som i verkligheten ligger i botten när det gäller just brottsligheten. Visst är det illa med de brott som sker oavsett var och hur inte minst när det gäller droger och drogbekömpning. Det enda som är problemet med den låga brottsligheten är att när rikspolisstyrelsen fördelar ut pengar inom sin organisation får Västerbotten mindre pengar eftersom man har så låg brottslighet. Det är viktigt att kommunen gör reklam för just den delen eftersom låg brottslighet är viktigt för företagsetableringar. Det är självklart att det beror på de satsningar som kommunen gjort som gjort att det är låg brottslighet. Våra satsningar på kultur och idrott gör att ungdomar har något att göra som ger lägre brottslighet och polisen har också framhållit det samarbete som sker mellan kommunen och polisen i Brå är en bidragande orsak.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>