Blir det en sommar till med skogsbränder

Blir det en sommar till med skogsbränder. Tyvärr har det börjat mycket illa och man vet inte hur de startat. Någon åska som antänt har det inte talats om. Det torde vara som vanligt att folk inte har något begrepp hur man beter sig när det finns gott om gammalt gräs som beter sig som krut. Det bara exploderar på marken och sprider sig mycket snabbt. Får att råda bot finns nog tyvärr ingen annan åtgärd än att införa eldningsförbud i tid. Nu är det södra Sverige som först drabbats eftersom snön har tinat bort och det är torrt som fnöske. Jag hoppas att räddningstjänsterna förbereder sig så mycket som det går och eldningsförbuden verkade ha effekt förra året. Den är dock bara några dagar tills valborgsmässoafton som är den stora eldningskvällen i hela vårt land. Det ligger nu ett mycket stort ansvar för alla som ordnar majbrasor att man inte tar några risker med elden.

En kommentar

  1. Petter

    Jodå, pyromanerna laddar med solstickan.Gissa om vissa grupper har hittat ett säkert sätt att terrorisera samhället.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>