Moderater accepterar fusk av egna

Moderater accepterar fusk av egna. Ja det är sant men de har skarp kritik mot andra fuskare. Vi har inte hört ett ord från partiledaren Ulf Kristersson om det fusk som uppdagats av Erik Bengtzboe som är riksdagsman för partiet. Nu ska distriktet i Sörmland om han kan fortsätta som deras ordförande. De tar inte upp om han kan fortsätta som riksdagsman. Aftonbladet avslöjande
att han har fått ersättningar på över 158 000 kronor genom att folkbokföra sig hos sin mamma i Nyköping trots att han inte bott där.
Agerandet som han gjort kan inte stämma med de regler som finns om folkbokföring och dessutom har han tagit ut ersättning från riksdagen och som grädde på moset skadar hans agerande förtroendet för demokratin och alla riksdagsledamöter. Däremot så verkar han ha fullt stöd från sin partiordförande Ulf Kristersson som i sin tur har agerat mot fusk av regler när det gäller välfärdssystemen.

Följande artikel fanns tidigare i Omni som samlat ihop vad som skrivits om fusket
● OPINION Dagens Nyheters ledarskribent Martin Liby Troein anser att det inte går att dra någon annan slutsats av Bengtzboe-fallet än att han bor i Stockholm men valt att skriva sig i Nyköping ”för att kunna mjölka riksdagens ersättningssystem – och i förlängningen skattebetalarna – på pengar”.

Att han företräder Moderaterna, som vill ha tuffare krav på bidragstagare‚ gör situationen särskilt pikant, skriver Liby Troein, som anser att straffet borde bli hårdare när politiker ”lurat till sig pengar”.

Aftonbladets Ingvar Persson, som anser att hela affären är pinsam, riktar strålkastarljuset uppåt. Han tycker att M-ledningens reaktion är märklig.
”Rimligen borde de vara rasande, precis som Liberalernas ledning när deras ledamot Emma Carlsson Löfdahl ertappades med småaktigt bidragstrixande”, skriver han.

Persson ifrågasätter Ulf Kristersson tystnad och efterlyser även han hårdare nypor: ”Så förlåtande brukar moderater inte vara när det kommer till bidragsfusk.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>