Svantessons agerande kan skada tilltron till politiken

Svantessons agerande kan skada tilltron till politiken och till politiker. Det är flera statsvetare som tycker så och jag gör inget annat än håller med dem. Så skriver de som försöker ha koll på detta. Svantesson är den andra moderaten dom på kort sikt avslöjats. Tala om dålig stil av henne när hon säger jag har följt reglerna. Det är inte etiskt rätt att ta ut ersättningar som hon gjorde. Hon och moderaterna har ju skurit i ersättningar för de som ligger på svältgränsen. Han den moderate ledaren Ulf Kristersson tiger som muren. Han som la sig i vad Löfven sa i sitt förstamajtal här i Umeå. Han måste dela att det är etiskt rätt att ta ut ersättning för ett dubbelboende som hon inte haft. Jag är säker på att Reinfeldt aldrig tyckt det är rätt att göra som Svantesson har gjort. Att inte Kristersson tagit avstånd från detta tycker jag är svagt. Talmannen som också är moderat har i alla fall att han tycker man ska se över reglerna. Det är inte undra på att M har det tungt med Kristersson som ledare.
Här är Omnis artikel

%Ï POLITIKERNAS KVITTON Moderaternas ekonomiskpolitiska talesperson Elisabeth Svantessons agerande kan göra att både hon och partiet ifrågasätts, anser flera statsvetare.

Statsvetaren Marja Lemne säger till TT att Svantessons boendeersättningar inte behöver vara ett lagbrott.
 Men politiska uppdrag är förtroendeuppdrag, och på lång sikt kan sådant här skada vårt demokratiska system det är det riktigt allvarliga, säger hon.
Statsvetaren Jenny Madestam drar paralleller till fallet med Erik Bengtzboe och säger till Expressen att läget är allvarligt. Slut citat från Omni om detta

3 kommentarer

 1. Elmer Helletun

  Med all säkerhet blir påspädningen av politikerföraktet inte mindre. Läste om 4 andra riksdagspolitiker som även de lurar till sig pengar för boende. Såg också Ulf Kristersson försvara Svantesson i SVT. Finns det inge med etisk spärr som slår till. Det är motstridigt att som Svantesson föreslå max 6 års fängelse för bidragsfusk. Nu passar M s förslag att tillämpas. Ser också att en S riksdagskvinna Västernorrland ska lägga förslag nästa vecka om ändrade bostadsförmåner för riksdagsledamöter

 2. Hans

  Du Lennart!

  Du är väldigt snabb att dömma andra! Låt nu utredningen ha sin gång så får vi se hur det går. Om nu utredningen visar att Svantesson har följt gällande regler ja då står Du där som Pinoccio med lång näsa. Har hon gjort fel, ja då förtjänar hon kritik och får ta konsekvenserna.

  Du borde ha lärt dig efter alla affärer/skandaler i ditt eget parti att ingen, inte ens i (S) är man ofelbar. Hur var det nu med Marjasin, Toblerone och Juholtarn m.fl.? Utöver det så är det ju en och annan fackpamp som har varit ute i blåsväder.

  Jag avslutar med en länk till politiska skandaler:

  https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_politiska_aff%C3%A4rer

  Mvh, Hans

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag har även kritiserat egna. Juholt blev riksmedia vad jag sa om honom

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>