Det kan bli krig mellan USA och Iran

Det kan bli krig mellan USA och Iran. Det fanns tidigare ett avtal mellan EU,USA om så kallade Kärnavtalet med Iran. Det kom till för man var rädda och trodde att Iran kunde tillverka kärnvapen. Sedan Donald Trump tillträdde har denna klimatförnekare sagt upp flera internationella avtal och hotat än hit och än dit och jag funderar vad hann kan tänkas komma på om har trots allt blir omvald och jag är rädd för att han kan bli det för även folket verkar gilla hans dåraktiga agerande den ena dagen efter den andra. Här kommer en notis från Omni som kärnavtalet.

%Ï KÄRNAVTALET MED IRAN Flera medier varnar nu för krig mellan USA och Iran, på ledarsidor och i analyser. Oron ligger i att president Donald Trump ska låta sig bli påhejad av sin nationella säkerhetsrådgivare John Bolton. CNN:s Peter Bergen skriver att krigshöken Bolton älskat varje konflikt han stött på och Washington Posts ledarsida manar Trump till att välja en diplomatisk väg.

NBC:s Trita Parsi menar att Iran förstår att Bolton vet att han inte kan knäcka landet med hotfull retorik och upptrappade militär närvaro, men att Iran sätter sitt hopp till att Trump tror att pressen fungerar.
Men Irans strategi är också riskfylld: Trump är en oförutsägbar karaktär, även om hans politiska instinkt är emot krig, tar hans lättmanipulerade impulser konsekvent över , skriver Parsi. Slut citat.
Jag tror som jag alltid trott att mellanöstern är världens krutdurk där den ena ledaren efter den andra kan dra igång ett krig när som helst och då kommer priset på råolja och bensinen bli hur dyr som helst. Kom ihåg att det finns redan nu krig som pågår i området.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>