Hur fel M,KD och L har om Forsmark

Hur fel M,KD och L har om Forsmark. Kraftverkets VD Björn Linde säger att det är omöjligt att driva Ringhals 2 längre än till årsskiftet. Det är mycket märkligt tycker jag att Moderaterna och Kristdemokraterna inte tar reda på fakta innan man tar ställning till fortsatt drift av Ringhals. Det förvånar inte på ett sätt för de skjuter mycket från höften. Så här skriver Omni om detta

%Ï KÄRNKRAFTSDEBATTEN KD och M vill ompröva beslutet om att stänga Ringhals 1 och 2 och har även stöd av SD och L. Men kraftverkets vd Björn Linde säger det är omöjligt att driva Ringhals 2 längre än till årsskiftet, som är bestämt.

Han säger att reaktorns bottenplatta har drabbats av korrosion och att det är omöjligt att inspektera hur stora skadorna är.
 Som vd älskar jag att köra kärnkraft men oavsett det ser jag ingen rimlig väg att köra Ringhals 2 vidare, säger han till GP.
Ett år senare ska även Ringhals 1 stängas. Också det beslutet är svårt att backa från enligt Linde. I det fallet beror det på att stängningsbeslutet gjort att reaktorn inte underhållits och att personal inte utbildats för att bemanna reaktorn. Slut citat

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>