Bensinupproret läs detta (upp daterad med artikel)

Bensinupproret läs vad DN har skrivit om den rapport som rör vilka som kör mest bil.Genom att klicka här kan du läsa artikeln från DN Där framgår det klart och tydligt i vilka län man kör mest och minst bil. Den visar även vilka kommuner där man kör man mest bil och även minst. Där finns bara de 10 kommuner som man kör mest eller minst bil i. När man tittar på länen där finns det både privatbilister men även en tabell för de bilar som har yrkesmässig trafik. Jag tackar DN som tagit fram alla dessa fakta med hjälp av trafikanalys. Jag konstaterar att det är inte Stockholmare längre som kör mest och skillnaderna är inte heller så stora som man kan tro och då menar jag privatbilar för det tycker jag är intressant. Jag har tidigare redogjort för vad som gör att det blivit dyrt och det är som vanligt oron i oljeländerna och för svensk del det låga värdet på den svenska kronan. Men ta och läs artikeln från Dagens Nyheter

4 kommentarer

 1. arbetare

  Du säger att det är den svaga svenska kronan och oron i oljeländerna som gör bensinen dyr .
  Är inte oljepriset så lågt att det oljerika Venezuela går på knäna ?

  Drygt 10 kronor av bensinpriset är skatt , DÄR har du anledningen till att bensinen är dyr .

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag har ju visat hur priset ligger i andra EU länder och har inte kronan varit så lite värd har priset varit lägre. Sedan höjer bensinbolagen när priset på råoljan stiger men de är dåliga på att sänka när priset sjunker. Kommunistiska staten Venezuela har andra problem som du säkert vet

 2. Björn

  Vilka som kör mest bil har du nog rätt i och att Svenska kronan har ett lågt värde är korrekt. Men inte i varför Bensin/Diesel har det pris det har i dag.
  Prisutvecklingen på råolja kan du se här https://www.plus500.se/ .
  Hur mycket skatterna har stigit , och hur det påverkar priset ut till konsument talas det väldigt lite om från framför allt C, S och Mp.
  Sedan var det den där automatiska indexuppräkningen av koldioxidskatten varje år som några valde att driva igenom…
  Stefan L var ju faktiskt ärlig i sitt uttalande att någon skattesänkning inte kommer att ske, utan vi måste ställa om till annat energislag. Det finns med i energiöverenskommelsen och är ett tydligt mål att göra Sverige fossilfritt, sedan hur det drabbar människor utan 7-siffriga årslöner är tydligen en annan femma.

  /Björn.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Du ser att priset i Sverige är inte högre än i andra EU länder

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>