Slutspurten inför EU valet startar idag

Slutspurten inför EU valet startar idag. Nu på söndag är det EU valet då alla länder samtidigt har val till EU parlamentet och vi från Socialdemokraterna hoppas på minsy lika många mandat som vi haft de sista 5 åren. Även Storbritannien väljer även om de ska lämna EU efter den folkomröstning de hade om medlemskapet. Det senaste från vår sida är att Stefan Löfven vill stoppa tiggeriet och hur finns i den artikel från Omni som jag lägger ut liksom en till och de kommer här.

%Ï SVENSKA VALRÖRELSEN Ett av statsminister Stefan Löfvens (S) främsta budskap inför EU-valet är att han vill stoppa tiggeriet genom att se till så att människor får det bättre i sina hemländer. Det säger han i en intervju med Aftonbladet.

Målet är en del av Socialdemokraternas tre fokusfrågor inför valet: att Europa ska stå upp för demokratin och klimatet och skapa bättre sociala villkor för medborgarna.
 Vi har bevisligen några tusen som tvingas tigga på Sveriges gator och då måste vi, i dialog med deras hemländer, säga att ni har ansvar för era medborgare, säger han.

Löfven menar att det bästa sättet att förbättra människors livsvillkor är genom EU:s sociala pelare, som består av 20 icke bindande principer för bättre arbets- och levnadsvillkor

Jobb och ekonomi med schyssta villkor för arbetstagare. Det är några av de viktigaste frågorna för Socialdemokraterna i EU-parlamentsvalet.
Partiet anser att fri rörlighet för varor och tjänster är viktigt för att företag i Europa ska vara konkurrenskraftiga. Men detta måste kompletteras med stärkta medborgerliga rättigheter med löner som går att leva på.

Att stå upp för demokratiska värderingar, att föra en offensiv klimatpolitik och att ta krafttag mot gränsöverskridande brottslighet är andra centrala frågor.
Partiets tre toppnamn
1. Heléne Fritzon
2. Johan Danielsson
3. Jytte Guteland
4. Erik Bergkvist Umeå
Resultat i EU-parlamentsvalet 2014: 24,19 procent (fem parlamentariker)
Del av den socialdemokratiska gruppen S&D. Slut citat
Jag hoppas och vill att ni tar en Socialdemokratisk valsedel när ni går till den vallokal som finns på det röstkort ni fått hemskickat. Ni kan självklart är gå på någon lokal och förtidsrösta. Det finns på Universitetssjukhuset, Ålidhemsskolans Bibliotek, Folkets Hus i Umeå, Scantic Syd, Grubbebiblioteket, Ersboda Biblioteket, Grubbe Bibliotek,Holmsund Bibliotek.Hörneforsbibliotek, Sävar Bibliotek och Holmögården.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>