Högerextrema partier måste stoppas

Högerextrema partier måste stoppas. Visst har vi sagt många gånger men många har trots detta gått och valt Sverigedemokraterna vilket är ett högerextremt parti och vart de har sina rötter är klart. Igår fick vi bevis på hur det blir om de kommer in i maktens korridor. I Österrike har de suttit i regeringen men efter gårdagen har de lämnat regeringen. Nu lämnar man regeringen då det har avslöjats hur de fått bidrag från Ryssland, det har rört sig om store pengar. Putins Ryssland är med och finansierar Europeiska partier långt till höger. Det verkar hur klart som helst att Ryssarna blandar med högerextrema partier i Europa.

Alla högernationalistiska ministrar avgår i Österrike efter videoskandalen, rapporterar Reuters. Tidigare under måndagen meddelade Österrikes förbundskansler Sebastian Kurz att han vill sparka inrikesministern Herbert Kickl. Inrikesministern tillhör det högernationalistiska Frihetspartiet (FPÖ), precis som den tidigare vice förbundskanslern Heinz-Christian Strache som avgick i lördags.

Sebastian Kurz sa på en presskonferens i Wien på måndagen att han föreslår att inrikesministern ska tvingas lämna sin post. Enligt Kurz är det nödvändigt för att uppnå total transparens  i fallet. Det är presidenten i Österrike som har makten att avskeda ministrar. Senare under måndagen kom beskedet att alla högernationalistiska ministrar avgår i landet, rapporterar Reuters.
Den vice förbundskanslern Heinz-Christian Strache avgick i helgen efter att en smygfilmad video publicerats av tyska medier. I filmen lovar Strache vad han trodde var en rysk investerare lukrativa regeringskontrakt i utbyte mot hjälp att vinna valet 2017.

FPÖ har hotat med att samtliga partiets ministrar avgår om Kickl tvingas lämna, vilket skulle innebära att Österrikes styrs av en minoritetsregering fram till nyvalet. Slut citat Svt nyheters

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>