Abortfrågan har blivit het i valet

Abortfrågan har blivit het i valet. Det är inte så konstigt få Lars Adaktusson röstat nej 22 gånger i Europaparlamentet. Det är nog sanningen bakom den syn som KD har i abortfrågan. Omni har skrivit följande om detta.

SVENSKA VALRÖRELSEN Så detta är vad ni kallar borgerlig feminism ?  frågar sig utrikesminister Margot Wallström (S) på Twitter. Detta med anledning av att Europarlamentarikern Lars Adaktusson (KD) röstat emot abort 22 gånger.

Starka högerkonservativa vindar i Europa vill inskränka kvinnors rättigheter. Liberaler står upp för kvinnans rätt till sin egen kropp , twittrar L-ledaren Jan Björklund.

Även C-ledaren Annie Lööf reagerar på DN:s kartläggning och poängterar att abort är en mänsklig rättighet.
När andra partier röstar mot rätten för våldtagna 10-åringar att göra abort, står vi fast , skriver hon och syftar på att Adaktusson som enda svensk röstade emot ett fördömande av Paraguay som nekat en våldtagen 10-årig flicka abort.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>