Årets största och bästa travdag är här

Årets största och bästa travdag är här. Helgen började den redan i går på Solvalla och fortsätter med en ny V75 dag på Solvalla ä. I går var det Sweden Cup som avgjordes utanför V75 där det var 7 hästar i varje heat och i 3 heat. V75 blev fullständigt hopplöst och vi lyckades inte få någon utdelning där 7 rätt gav 10 miljoner och 5 rätt hela 800 kr.

Idag söndag är det V75 med båda försöksheaten i Elitloppet. Det är svårart tippa i Elitloppet då man inte vet om man eldar på för fullt utan nöjer sig med att gå vidare även om det är fördel att vinna då man då tillhör de två bästa och får välja startspår först. I går var det många förhandsfavoriter som körde för hårt från början och det blev galopp vid utgången av första kurvan. Vi har två de två bästa hästarna i världen som startar och jag tror på att Daniel Redins häst Propulsion och han blir min favorit till slutsegern även om Readly Express som körs av Björn Goop blir svårslagen men han har ett sämre spår i kvalet. Det kanske är hans två sista lopp innan han går till aveln.

Den enda smolk som jag tycker finns på söndagens tävlingar är att Månprinsen är struken och då är det troligen något fel på hästen. Nu får vi fundera fram till 14:30 i morgon hur man utformar systemet och jag tror inte vi törs spika Propulsion för är han tillräckligt startsnabb för jag tro motståndet är för tufft för att köra lika defensivt som Örjan gjorde i sina två senaste starterna i år på Umåker och Åby för nu är det tufft motstånd.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.