Bra att Licensjakt på säl tillåts

Bra att Licensjakt på säl tillåts. Nu kommer regeringen att tillåta licensjakt på gråsäl. Man gör det för att skydda torskbeståndet i Östersjön enligt Ekot. Det här är en riktig åtgärd även om den kommer sent men bättre sent än aldrig. Man måste även jobba med EU för att man får sälja sälkött för den är en fullgod föda och det är något som inte EU fattat. Vi har ju även säljakt i Bottenhavet och Bottenviken men stammen är för stor. Man måste tillåta att det skjuts fler sälar även i dessa vatten

Det är för många sälar och för många skarvar som tillsammans håller på att utrota fiskbestånden och mest synd vore det om löjan försvann. Regeringen måste tala klarspråk i EU om sälar och skarvar och inte finna sig i alla dumheter man hittar på

-En del av problemet är att det finns
väldigt mycket gråsäl, säger
landsbygdsminister Jennie Nilsson. Hon har så rätt så vår landsbygdsminister och prata även men våra grannar Finländarna som har samma problem som Sverige.

Regeringen kommer även att försöka
få EU att införa ett totalstopp av
torskfiske i östra Östersjön från den 1 juli, något som havsforskningsrådet
Ices nyligen rekommenderat. Jag tycker även att det är rätt åtgärd för att stärka fiskebeståndet och man bör även begränsa andra arter av fiske under tiden fisken leker annars försvinner flera fiskar.

En kommentar

  1. Olle

    Lägg sedan till 100 000-tals Asiatiska Mellanskarvar, varav ca 60 000 finns i Stockholms skärgård. De äter minst ett halv kilo fisk per fågel och dygn. 30 ton! Och detta av en invasiv art ??

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.