Moderaterna får inte införa tiggeriförbud

Moderaterna får inte införa tiggeriförbud. De har återigen fått nej till detta denna gång i Kungsbacka. Där hade man kallat det passiv pengainsamling. När man hade röstat ja i Kungsbacka så stoppades det av Länsstyrelsen. Då överklagade man beslutet och då till Länsrätten och även den gick på Länsstyrelsen linje alltså ett nej till det moderata förslaget om ett tiggeriförbud  som det handlar om.

Domstolen tycker att det geografiska området är omotiverat stort och lägger ett omotiverat tvång på allmänheten.
Den moderate Kommunalrådet Hans Forsberg (M) har meddelat tidningen man ändå ska försöka driva frågan vidare. Det här visar väl att det inte är en fråga för kommunen och den lagstiftning som gäller så då är det fråga för Riksdagen att hantera eftersom det är flera kommuner som fått nej på tiggeriförbudet  . Det är då på tiden att M och Anders Ågren lägger ned sitt ständiga motionerande om ett tiggeriförbud.

2 kommentarer

  1. Anders Söderlund

    Det vore ju bra om tiggeriförbud inte införs, för skulle det införas så skulle våra handikappade barns framtid bli ännu mer osäker, jag är rädd för att våra barns personliga assistenter behöver komma ut och tigga nu när man skall sänka lönerna för dom så att dom nya entreprenörerna skall kunna tjäna pengar på våra handikappade barns välfärd.

    • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

      Även de som jobbar hos privata entrepenörer följer damma avtal nämligen kommunals

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>