KD är trängd i ett hörn i abortfrågan

KD är trängd i ett hörn i abortfrågan. Det är på grund av hur Adaktusson röstat i abortfrågan. Partiledaren har gått ut och sagt många gånger att KD står bakom den gällande linjen, men får svårt att förklara hur KD röstat helt annorlunda i parlamentet. Ja det vete fasen vad man ska tro.Vi får nog se vd som händer med Adaktusson när KD har partistämma om han kasts ur ledningen. I vilket fall som helst drabbar det KD i förtroendekrisen. Så här skriver Omni

%Ï EUROPEISKA ABORTDEBATTEN Det finns en växande intern kritik mot Lars Adaktusson inom Kristdemokraterna. Det rapporterar Svenska Dagbladet med hänvisning till källor. Anledningen ska vara hur Adaktusson röstat i abortfrågan i EU-parlamentet.

 Han saknar en politisk fingertoppskänsla. Folk är jättearga. Hans position är i fara på rikstinget i höst, säger en person som beskrivs som en tung KD-topp.

Adaktusson säger till tidningen att han och partiet utsatts för en kampanj, men att man alltid ska ta kritik på allvar.
Oron inom KD ska enligt SvD vara sammankopplad med att partiet tappat i de senaste opinionsmätningarna. Även migrationspolitiken och specifikt partiets linje när det gäller familjeåterföreningar lyfts fram som en faktor. Slut citat.

Visst får han tåla att KD utsatts för en kampanj när man röstat som han gjort. Jag tror faktiskt att han tycker som han röstat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>