Resistenta bakterier kan ta död på mänskligheten

Resistenta bakterier kan ta död på mänskligheten. Så är det många som har kunskap just om dessa bakterier. Det pågår också lite forskning om mediciner som kan hjälpa mot dessa bakterier om man nu får dem. Det finns mycken kunskap om vad detta beror på och en är att den föda vi äter kan ha utsatts för antibikota behandling i förebyggande syfte och då intar vi föda som djur har fått behandling med. I många länder tex i Asien sägs det vara vanligt att man behandlar saker med mediciner som egentligen inte behövs där penicillin är ett läkemedel. Klockan tickar och det är märkligt att man inte kan hitta en överenskommelse som gäller i hela världen som handlar om dessa resistenta bakterier.

4 kommentarer

 1. Torvald Wictorsson

  Hej Lennart!
  Vill bara nämna att vid Umeå universitet finns en forskare, Fredrik Almqvist, som tillsammans med ett internationellt forskarlag fått stor uppmärksamhet (och bra med anslag) för att hitta medel mot antibiotikaresistens, t ex turberkulos (utanför Europa/Västvärlden en av de största dödliga folksjukdomarna), liksom även medel för att kunna komma tillrätta med annan resistens (t ex den s k sjukhussjukan.
  Så visst görs det saker, närmare än vad du tror!
  Hälsningar Torvald (liksom du glad pensionär)

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Jag vet om Fredrik med flera som forskar på detta men även om de kommer fram rätt bra tar det oerhört lång tid innan medicinen är godkänd kanske minst 10 år

 2. Kent Lundholm

  Allvarligt! Har en kärnfrisk kompis som råkade ut för mördarbakterierna som käkade upp lårmuskeln. Han överlevde och fick behålla benet. Det enda läkarna kunnat göra var att amputera hela benet. Man får börja käka mer grönt och fisk.

  • HOLMLUND LENNART (inläggsförfattare)

   Håller med men de här resistenta bakterien är ett helsike att den inte går att ta död på

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>