Klimatkrisen vill oppositionen i Polen lösa

Klimatkrisen vill oppositionen i Polen lösa. Det är mycket glädjande och hoppas att även det styrande partiet tänker till. Polen vill de göra fri från kolkraft om 20 år vilket är en tuff utmaning. Man tänker börja med att få bort kolkraften och det är redan om 10 år. Frågan är när de stora nedsmutsarna framför allt USA och Ryssarna ska börja att tänka till. Trump tillhör världens största klimatförnekare trots att de känner av den mycket bland annat i Alaska. De fossila bränslena måste bort och det blir tufft att få bort i mellanöstern där mycket av oljeinkomsterna går åt till att köpa vapen framför allt från USA. Så här skriver Omni om den Polska oppositionens mål om att göra Polen fritt kol.

%Ï KLIMATFÖRÄNDRINGARNA Polens största oppositionsparti Medborgarplattformen lovar att landet ska bli helt fritt från kolkraft 2040 om de får makten efter höstens val, rapporterar AFP.  Vi är inte en ö, och inte heller en egen planet. Världens klimathaveri berör oss lika mycket som andra och vi måste agera, sa partiledaren Grzegorz Schetyna när partiet lanserade sin valkampanj.

I ett första steg vill partiet fasa ut kol inom uppvärmning, vilket ska ha skett 2030. Tio år senare ska kol vara helt utfasat även när det gäller energiproduktionen. Slut citat Omni.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.