Många konstiga rapporteringar om flygolyckan

Många konstiga rapporteringar om flygolyckan. När man läste medias rapportering kom många olika saker fram om flygkraschen i Umeå. Det handlade om att planet kraschade omedelbart efter start från flygplatsen. Det var inte sant utan flygplatsen visste att det startade 13:33 och vittnen ca 14:13 gick larmen när planet nått backen. Det innebar att det varit i luften i 40 minuter. På Fligtradar kunde man sedan se vilka vägar planet gått och att det var på runt 4000 meter hög höjd. Det är inte ovanligt att man landat runt flygplatsen och den bästa dagen att få utrymme är på söndagar. Om det förts samtal med flygplatsen har inte framkommit i alla fall inte offentligt vilket jag tror skett.

I går kväll vid presskonferensen sas detta om hur länge det varit i luften. Olika uppgifter förekom även hur helt planet var när det tog backen om alla vingarna satt fast och att något vinge for ut över vattnet efter att planet landat. Nu är det haverikommissionen som övertagit utredningen om olyckan där man tror att det blir svårare att utreda olyckan då dessa små plan saknade svarta lådor. Räddningsledaren hade också sett planet ramla mot backen på Storsandskär.,

Det var många andra saker som olika media skrev vilket är olyckligt inte minst för anhöriga som har nog jobbigt när man mist någon som stod en nära. Man gick även ut och sa tidigt att alla varit identifierade vilket inte heller stämmer. Tankarna går till de anhöriga som fått uppleva att personen/personer fått sätta livet till vid denna olycka här i Umeå och det kommer säkert uppgifter i framtiden från haverikommissionen vad olyckan berott på. Det är klart att det är många som haft någon man är släkt med och känner som måste få sörja i lugn och ro och inte överfallas av medias frågor. Denna söndag kommer att vara i folks minne mycket länge eftersom det var en stor olycka för flyget. På väg i bilen idag kom det även fram hur man sett på plantypen men där inga åtgärder förts vidare av EU.

En kommentar

  1. Elmer Helletun

    Det är vanligt att uppgifter spretar. Men till igår kväll borde alla kända basala uppgifter vara lika för myndigheter.
    Media hämtar uppgifter från de olika myndigheterna och får således olika svar. Källkontrollen kunde vara bättre.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte med automatik.
Ägaren av bloggen kan dock se ditt IP-nummer samt den epost-adress du anger.

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>